My Super Ex-Girlfriend

My Super Ex-Girlfriend
Film, USA, 2006, 95 min.
Instr.: Ivan Reitman
Medv.: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, m.fl.

My Super Ex-Girlfriend, som lige er kommet på DVD, blev et megaflop. Det kan jeg ikke helt forstå. Måske appellerer den til et meget begrænset publikum, nemlig dem der er til superhelte uden nødvendigvis også at kræve vild action. Denne film er, omend en komedie, et drama om de pågældende figurers privatliv, og det kunne være taget direkte fra en ganske udmærket, selvsatirisk superhel-tetegneserie.

Luke Wilson spiller Matt, en helt almindelig fyr som efter en aften i byen bliver kæreste med en pige som siden viser sig at være superheltinden G-Girl (Uma Thur-man). Da hun som enhver typisk kvinde – hvis man skal tage filmens filosofi for gode varer – efterhånden bliver for krævende (også i sengen – hun har jo super-kræfter!), dumper han hende, hvilket gør hende super-sur. I mellemtiden har vi det sædvanlige sub-plot med en anden pige (Anna Faris) som er forelsket i Matt, og bare venter på at han skal opdage hende. Mere er der ikke at sige til plottet og handlingen som sådan, andet end at jeg synes det alt i alt faktisk er sjovt og vellavet, og munder ud i en rigtig god slutning. Filmen kunne godt have haft et højere budget, men jeg synes nu den er fin som den er. Hvis du er velbevandret i superheltegen-ren er dette bestemt en DVD som er købsprisen værd. Karakter: 8 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.13

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *