The Lost Room

The Lost Room
TV-miniserie, USA, 2006, 260min
Dir.: Craig R. Baxley & Michael W. Watkins
Medv.: Peter Krause, Kevin Pollak, Julianna Margulies, , m.fl.

The Lost Room er en ganske vellavet ny Sci-Fi Channel mini-serie på tre afsnit à halvanden time. Handlingen foregår i nutiden, hvor en række objekter med tilsyneladende overnaturlige egenskaber har cirkuleret i befolkningen siden 1961. Objekterne kan ikke destrueres og kommer allesammen fra et motel-værelse som ophørte med at eksistere i 1961, men som man kan få en slags anden-dimensionel adgang til hvis man har motel-nøglen til værelset. Der er omkring 100 objekter, allesammen ting fra motelværelset: nøglen, et vækkeur, et armbåndsur, en saks, en busbillet, en frakke, en kam, en kuglepen, en lommelærke, en tube lim, nogle fotos, nogle mønter, og meget mere. Hvert objekt har en mystisk egenskab. Med nøglen kommer man til værelset, hvorfra man kan komme ud gennem en hvilken som helst dør i verden. Frakken er skudsikker. Kammen stopper tiden i 15 sekunder. Lommelærken suger luften ud af lungerne på et udvalgt offer. Nogle objekter har både en positiv og en negativ egenskab; f.eks. er der et glasøje som både kan dræbe og helbrede. Andre objekter har mere eller mindre underlige og ubrugelige egenskaber; f.eks. kan armbåndsuret koge et æg! Motelværelset har desuden den egenskab at det ”reset’er” hver gang døren lukkes, således at ting der efterlades derinde, men ikke hører til, forsvinder.

Der er efterhånden en del mennesker der kender til objekterne, og jager dem og handler med dem. Der er to hemmelige grupper som hhv. vil samle dem alle, og uskadeliggøre dem alle. Hovedpersonen er en politimand som tilfældigt kommer i besiddelse af motel-nøglen – et af de mest eftertragtede objekter –, og der-med bliver fanget i det store spil om jagten på objekterne, og på oprindelsen til det hele. Han mister i begyndelsen sin ni-årige datter inde på motelværelset, hvor døren smækkes i mens hun er derinde, og da den åbnes igen er hun væk. Han tilbringer så resten af serien med at finde en måde at bringe hende tilbage på.

Det er faktisk et meget interessant og pænt originalt koncept som nemt kunne udvides til en god, længere-varende TV-serie (hvor forfatterne principielt hele tiden kunne finde på nye objekter med nye egenskaber). Muligvis er denne mini-serie også en pilot til en sådan. Svagheden ved historien er at man aldrig får nogen egentlig forklaring på hvordan det hele startede (eller fungerer) – men igen; det er måske fordi det skal gemmes til en senere TV-serie. Mini-serien er under alle omstændigheder rimelig velfortalt, velspillet og spændende, især i sidste tredjedel, hvor man også hører om The Occupant – den mand der oprindelig boede på motel-værelset og som har fået slettet sin fortid. Men uden forklaringer er serien ligeså meget fantasy som sci-fi, og det nævnes også at det hele måske har noget med Gud at gøre… Så perfekt er det ikke, men bestemt værd at se – også mere end én gang. Karakter: 8 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.13

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction, tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *