Ghost Rider

Ghost Rider
Film, USA, 2007, 114 min.
Instr.: Mark Steven Johnson
Medv.: Nicolas Cage, Eva Mendes, Peter Fonda, Wes Bentley, m.fl.

Seneste slag på superheltetasken er horror-helten fra helvede; ham med det flammende kranie: Ghost Rider. Filmen indtjente i USA $52 mio. i premiere-weekenden, hvilket var en del mere end forventet, specielt ud fra de jævnt hen dårlige anmeldelser. Ghost Rider figuren er allerede et veletableret stilikon, især blandt motorcykels- og tatoveringsentusiaster (og tilhængere af goth-moden i det hele taget), hvilket nok forklarer en stor del af filmens succes. Og det er da også sejt med et flammende kranie, som med vore dages special effects endelig kan laves så det ser relativt overbevisende ud. Så selv som hjernetom underholdning har en sådan film alligevel en vis berettigelse, alene pga. det visuelle.

Og det visuelle er skam flot nok, men der kan desværre ikke blive tale om yderligere ros til denne film. Plottet er både elendigt og ligegyldigt, og ikke værd at gengive. Hverken Ghost Rider eller fjenden Blackheart giver nogen særlig mening, hverken hvad angår deres kræfter eller deres plads i historien – det meste får man ingen forklaring på, og det, der forklares, er ærligt talt patetisk dårligt. Og der bruges (som sædvanlig) for meget tid på en lam baggrundshistorie som sikkert mest er inkluderet for at give Cage’s ansigt mere screen time. Men jeg vil dog sige at Nicolas Cage passer virkelig godt til at være en live action udgave af tegneseriens Johnny Blaze. Han spiller meget pænt, og falder fint ind i rollen – rent visuelt -, og er meget nem at acceptere som Ghost Rider. Filmen er alt i alt en meget gennemsnitlig Hollywood popcorn-film.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.13

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *