Evan Almighty

Evan Almighty
Film, USA, 2007, 91 min.
Instr.: Tom Shadyac
Medvrk.: Steve Carell, Laura Graham, John Goodman, m.fl.

Anmelderne sablede den ned. Sponsorene hoppede i havnen fordi den floppede i de amerikanske biografer (den har nemlig kostet $175 mio. at lave). Og alle dem der godt kunne lide den forrige film, Bruce Almighty, haaader efterfølgeren. Og så er der de udvalgte få som syntes at Bruce Almighty var det argeste bras, men at Evan Almighty var en vaske(bjørne)ægte sjov komedie! Jeg er skyldig i sidstnævnte. I den første film giver Gud alle sine kræfter til et menneske – Bruce – som så bruger dem på latterlige og ligegyldige ting. Den anden film begår ikke samme fejl. For det første får Evan ikke Guds kræfter. Han får kun en mission: Byg En Ark! For der er en Syndflod på vej. Evan stritter vildt imod, men tvinges efterhånden til at bygge Arken (vha. Ark Building For Dummies) og bliver gradvist som snydt ud af næsen på Noah selv, med vadmelsklæder, vandrestok og hele molevitten. For det andet er Evan i gang med en politisk karriere, og hans valg-slogan er: “Change The World!” Han er idealistisk, men naiv, og godt på vej til at begå en stor politisk brøler. Men Guds mission styrer ham på rette vej, og han finder ud af at man ændrer verden gennem “Acts of Random Kindness” – check forbogstaverne… Det er selvfølgelig ikke en perfekt film, og det er bare endnu en i en lang række af kommercielle B-kome dier, men den var for mig bemærkelsesværdig sjov i forhold til de lave forventninger, jeg havde til den, og jeg syntes at humoren og plottet gik op i en højere enhed. Effekterne med de store mængder dyr der følger efter Evan er virkelig godt lavet. De ligner virkelig (og er vist faktisk også, mestendels) levende dyr i de fleste scener. Jeg var utrolig godt underholdt og anbefaler gerne filmen – især til folk som ikke kunne lide Bruce Almighty! Karakter: 7 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Evan Almighty

  1. Pingback: Himmelskibet 14 | Himmelskibet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *