CRASH

Tv-serie, Danmarks Radio 1984
En historie af Carsten Overskov

DR har i forbindelse med medieforliget fået midler til at digitaliserer og tilgængeliggøre deres gamle produktioner. Ikke alt har overlevet da man i perioder har genbrugt båndede hvilket bl.a. skulle være en af grundende til at vi ikke kommer til at se en genudsendelse af Poul og Nulle i hullet. I Bonanza projektet blev en lang række serier og udsendelser inddelt i kategorier og en online afstemning afgjorde i hvilken rækkefølge de enkelte skulle digitaliseres og lægges på DRs hjemmeside.

I kategorien Unge & Satire, var der en serie, som jeg i mange år havde håbet på at DR ville udgive på DVD, nemlig ungdoms science fiction-serien Crash fra 1984. Serien handler om drengen Birger (Lars Ranthe) der har fået forlagt et værdifuldt tegneseriehæfte, og nu må drage ud i verdensrummet for at lede efter det, da det viser sig at den onde Barry Slisk (Jacob Christensen) der har stjålet hæftet. Slisk holder til på en base der svæver ved et sort hul, hvorfra han via sine destroyers har tænkt sig at underkaste hele universet. Slisk har planer om at Birger skal hjælpe ham med at overtage jorden, hvilket er grunden til at han har taget tegneseriehæftet som ”gidsel”. Birgers værelse svæver igennem rummet, og han styrer det ved hjælp af sin arkitektlampe og båndoptager. Birger er dog ikke alene i sin kamp mod Slisk, da de lykkedes ham at finde hjælp på sine rejser igennem tid og rum, bl.a. af pigen Iris (Jeannie Mortensen), og ikke mindst den kæmpe hånd hun kan fremmane.

Det er en rejse ind i drengens fantasi, men samtidig er der også ting der gør at det måske ikke blot er noget han finder på, men der måske sker.

DR har hentet inspiration hos Star Wars, Star Trek og Dr. Who i denne serie, men som så oftest med danske produktioner er det hele blevet samlet i en ungdoms/ børne setting.

Det var et sjovt gensyn, men jeg tror dog kun serien er at anbefale til folk der vil have et gensyn, da jeg ikke tror den vil kunne vinde mange nye seere.

Der er masser af gode gensyn at finde på www.dr.dk/bonanza, bl.a. Tonny Toupé Show, Casper og Mandrilaftalen og Gotha.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 18

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction, tv-serie og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *