A. Silvestri – Faderens sønner

Faderens-sønnerFaderens sønner og andre SF-noveller
Novellesamling af A. Silvestri
Science Fiction Cirklen, 2011
220 sider

Som det kan læses i min anmeldelse af bogen Optisk Bedrag, så skriver Silvestri bred rent genremæssigt. I Faderens sønner er alle novellerne inden for science fiction-genren, men det gør så blot at det er inden for den genre at han bevæger sig frit rundt.

I “Signal” er der oprettet kontakt imellem mennesket og fremmede væsner, og der er opstået rum-handelsruter. Det viser sig dog at der er flere intelligenser i universet, og en trussel rammer jorden. Titelnovellen “Faderens sønner” er også en historie om en trussel udefra; her er det dog ikke en pludselig trussel om udslettelse. Jordens befolkning bliver informeret af udefra kommende væsner at vi nu kun har 150 år tilbage på Jorden, hvorefter vi vil blive udslettet for at redde planeten. Menneskeheden har dermed en fastsat periode til at udvikle teknologi der gør at vi kan drage ud i rummet. Alle vil dog aldrig kunne komme med, og stillet over for truslen om udslettelse, nedbrydes menneskeheden mere og mere. Novellen indeholder nedslag fra forskellige tider i perioden, og vi følger hvordan modløsheden breder sig i blandt menneskene.

I novellen “Evolutionært” er der også en trussel imod mennesket. Denne gang er den dog fra inde i Jorden, hvor den har vokset sig stærk på de ting vi skyller ud i kloakkerne.

“Træk” er også en historie om menneskets møde med fremmede væsner. Her ender det ud i et regulær showdown, hvor to ender over for hinanden og skal forsøge at tolke den andens intentioner, ikke alene i forhold til at oprette en kontakt, men også i forhold til at forsvare sig selv.

Det hele er dog ikke kun trusler. I “Det lille billede” udvikles det ultimativt kære kæledyr. Alt det der gør et kæledyr populært, er fremelsket i dyret. Det viser sig dog hurtigt at folk har forskellige krav til deres kæledyr, og en række etiske problemstillinger bliver stillet over for forretningsmæssige.

Samlingen indeholder historier om fremmede væsner, teknologi der kører af sporet, rejser imellem dimensioner, og en verden hvor kvinderne har taget magten. Vi kommer derved godt rundt inden for science fiction. Til de der mere er til horror-siden af Silvestris forfatterskab, er der også indlagt en del blod i nogle af novellerne, samt den morbide humor som man også finder i andre af hans noveller.

Faderens sønner skiller sig ud fra Silvestris andre novellesamlinger ved at den er genrespecifik. Samtidig viser den også Silvestris bredde gennem en bred tilgang til science fiction, og bogen skal bestemt stå på hylden ved siden af hans andre bøger

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.35

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Novellesamling, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *