Siege of Dragonspear

siege-of-dragonspearSiege of Dragonspear
Computerspil
Beamdog, 2016

I 1998 udkom computerspillet Baldur’s Gate; Et rollespil sat i Forgotten Realms-universet og baseret på regelsættet Advanced Dungeons & Dragons 2nd edition. Det blev en stor success, der udkom flere udvidelser, og Baldur’s Gate II udkom i år 2000. Spillene er generelt anerkendt som de absolut bedste indenfor computerrollespil, og fans har spillet spillene igen og igen lige siden. Et stort antal quests, masser af muligheder for at skabe en karakter og et farverigt persongalleri gør at spillene kan spilles igen og igen, og det vil hver gang være en unik oplevelse. I 2012 fik spillet en genkomst da firmaet Beamdog fik muligheden for at opdatere de gamle spil til bedre at kunne køre på moderne computere og tablets. Grafikken og interfacet fik et løft, og et par nye quests og NPCs blev tilføjet. Spilserien fik nu et nyt publikum. For Beamdog blev det et springbræt til at kaste sig ud i et utænkeligt projekt med at lave en ny udvidelse til det første Baldur’s Gate-spil efter 15 år uden noget nyt i serien.

Der kan i det følgende forekomme spoilers til de gamle Baldur’s Gate-spil.

Siege of Dragonspear er en udvidelse til det første spil, og historien ligger sig dermed i mellem de to originale spil. Baldur’s Gate II starter godt nok med at man vågner op i et torturkammer uden viden om hvordan man er havnet der, så man har haft lidt frirum at arbejde med. Det har været lidt en udfordring for Beamdog at lave et spil med en handling der ligger i naturlig forlængelse af det første spil, men uden at det bliver refereret til i den oprindelige toer. De har dog gjort et hæderligt forsøg.

Baldur’s Gate I slutter med at man besejrer Sarevok, der ligesom den hovedkarakter man spiller som, er søn af guden Bhaal – også kendt som Lord of Murder. Siege of Dragonspear fortsætter direkte efter den kamp og i spillets første introduktions-dungeon skal man lige få ramt på de sidste af Sarevoks håndlangere. Det er dog hurtigt overstået, og man ankommer til byen Baldur’s Gate, hvor man bliver hyldet som en helt og alt tilsyneladende er i orden. Indtil en ny fare truer i form af krigslederen Caelar Argent der med sit korstog sender hundredvis af flygtninge til Baldur’s Gate. Og hun har også en mission om at dræbe dig. Spilleren bliver bedt om at samle holdet igen og drage til fronten for at bremse Caelars fremmarch.

Hvad deraf følger er en forholdsvis lineær spiloplevelse, hvor en mainquest skal fuldføres før man kan komme videre til næste sted på kortet, mens der selvfølgelig er mulighed for sidequests af forskellig længde. Mange af de velkendte karakterer er med igen, de fleste af dem endda med de oprindelige stemmeskuespillere, og gameplayet er som man kender det. Opdateringen af spillets motor bringer nye muligheder med sig. Udover en forbedret grafik, der holder sig i den klassiske isometriske stil, er der kampe med langt flere venner og fjender på skærmen end hvad man var muligt før; til tider op over 30 når man kommer til frontlinjen. Det kan godt blive ret kaotisk og giver nye udfordringer (fireballs er stadig effektive). Derudover er der tilføjet en ny shaman-klasse man kan spille som, samt nye NPCs ud over flere af de gamle.

Siege of Dragonspears historie er dømt til ikke at kunne blive mere end en parentes i den samlede saga, og dermed når niveauet bare ikke op på de klassiske spil. Men Beamdog har gjort hvad de kunne med de begrænsninger de nu var underlagt, og jeg synes især hovedfjenden Caelar Argent var en interessant karakter, der bestemt ikke bare var ond for at være ond. Spillet bliver dog lidt for lineært, hvilket ikke rigtig passer til Baldur’s Gate-stilen, og mange elsker også netop de spil for deres store grad af frihed. For fans af serien kan den udvidelse give mindst 20-30 timers ekstra nyt indhold til en spilserie mange sikkert har spillet igennem gange de sidste 15 år. Har man ikke spillet Baldur’s Gate før, skal man alligevel først skaffe sig Baldur’s Gate: Enhanced Edition for at kunne spille Siege of Dragonspear, og det holder altså stadigvæk og er gjort nemmere tilgængeligt på moderne computere med de nye udgaver fra Beamdog.

Spillet kan købes på GoG, Steam eller direkte fra Beamdogs hjemmeside.

Anmeldt af Jeppe Larsen i Himmelskibet 49

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *