Sissel Moody – Forbandelsen over Laitana- Den Magiske Sten

Forbandelsen over Laitana
Bind 1 – Den Magiske Sten
Roman af Sissel Moody
Forlaget Solvind, 2017, 468 sider

Linea har ingen venner. Hun går på gymnasiet, men glæder sig aldrig til at komme derhen, da hun bliver mobbet. Hun har intet at glæde sig til efter skole. Hun bruger meget tid derhjemme med sin plejesøster Naja, sine brødre Martin og Mikkel, sin mor Ninna og sin far. Linea elsker at læse fantasy bøger og at tegne de væsener hun møder i bøgerne. En dag ser hun en vaskeægte fe udenfor sit vindue. Den lægger et brev på hendes skrivebord og flyver hurtigt væk igen.

I brevet står der, at en mand ved navn Lurany fra Laitana har brug for Lineas hjælp. Han henter hende hurtigt og tager hende med til Laitana. De flyver derhen i en karet trukket af fire hvide enhjørninger. I Laitana har den onde heks Exma lagt en forbandelse over landet. Linea er den eneste der kan bryde forbandelsen. Hun er frelseren der ved at røre ved den magiske sten kan bryde forbandelsen. I Laitana er der mørkt og forladt. Linea møder et par af oprørene: Nuga, Viola, Tim og Sim. De er virkelig venlige og er meget søde ved Linea. Viola har vinger og Sim kan forvandle sig til en flagermus. Viola bliver hurtigt Lineas bedste veninde. Sammen rejser de gennem Laitana. De går gennem sumpområder, ørkener og farlige skove. De har kurs mod Jappa-bjerget, hvor den magiske sten befinder sig. På deres vej gør Exma alt der står i hendes magt for at standse dem.  Hendes to hjælpere, tvillingerne Natvia og Natro hjælper hende og sætter hurtigt en kæp i hjulpet for de optimistiske oprørere.

Linea går gennem en vild udvikling. I starten har hun ingen selvtillid. Hun er træt af sit udseende og er slet ikke tilfreds med sig selv. Hun bliver mobbet og har ingen at betro sig til. Igennem historien bliver hun mere og mere selvsikker. Hun får venner der holder af hende. Hun opdager at hun har masser af gode værdier, hun er venlig, modig, omsorgsfuld og imødekommende.

Universet er detaljeret. Det er fedt. Det er vildt. Det er fascinerende. Persongalleriet er bredt og varieret. Der er en god balance mellem antallet af onde og gode personer.

Bogen er god. Den har et fedt handlingsforløb men sproget bliver hurtigt for ensformigt og kedeligt. De samme ord bliver gentaget meget ofte og sproget er mest fortællende. Bogen slutter dog brat med en rigtig cliffhanger, som gør at man glæder sig til fortsættelsen. Den passer bedst til børn i 10-12 års alderen. Jeg blev dog ikke grebet af handlingen, da den gik for langsomt frem.

Anmeldereksemplar stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Ea Marie Løfstedt

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *