Lars Kramhøft – Djævlens Hjerte

Djævlens Hjerte
Roman af Lars Kramhøft
Ulven og Uglen, 2017, 371 sider

Damian Drakensten lever et liv i luksus, som lensherrens Magnus Drakenstens søn. Damian gør alt, hvad han kan, for at leve op til hans fars forventninger. Hans far er den mand der samlede Hadrun len under den kongeløse tid. Magnus har haft succes gennem hele livet og Damian ser meget op til ham. Senere finder Damian ud af, at hans far har en meget upålidelig kilde til sin egen succes.

Historien foregår i Nordjylland i middelalderen. Valdemar Atterdag har samlet landet, som den første konge. Kirken har meget magt, og under overfladen lurer mystiske mørke kræfter. Hekseafbrændinger finder sted over hele landet, og mange uskyldige piger bliver brændt levende. De magthavende samles og dyrker sort magi i hemmelighed.

Damian har altid troet, at det er ham der skal overtage Hadrun len. Men er dag finder han ud af, at hans far har helt andre planer med ham. Damian bliver nødt til at flygte fra Hadrun slot, hvor han er vokset op. Det eneste han får taget med sig er hans fars hellige sværd Lysbringer, og hans elskede hest Malaki. Han ender på landevejen, hvor han møder et par omrejsende skuespillere. Blandt dem er narren Dompap, trup lederen Jean Peloquin, dværgen Smut, og taterpigen Esme. Damian bliver hurtigt forelsket i Esme. Damian lader som om han er en skuespiller med hukommelsestab. Gruppen af skuespillere mangler en, da en af medlemmerne har forladt dem. Damian får lov til at rejse med dem.

Sammen rejser de rundt på markedspladser i Jylland og optræder. Magnus’ soldater er dog efter Damian, og det sætter skuespillerne i fare. Derfor beslutter Damian og Esme at fortsætte alene. På deres rejse møder de Hektor, Dagmar og Gisla, som hjælper dem. Gisla er alkymist og sammen har de tre dannet en hemmelig forening. En forening der vil vælte monarkiet, og som er inspireret af de græske guder.

Damian og Esme rejser mod Ribe for at finde smeden Roak. Roak er den smed, der smedede Lysbringer. Han arbejder med at lave hellige våben, der kan nedkæmpe dæmoner. Damian og Esme finder hurtigt ud af at Roak ikke har rent mel i posen.

Damian er vant til at have alt. Han har levet i en overflod af rigdom og lækker mad. På hans rejse opdager han hvordan det er ikke at have mad. Han oplever sult. Han går gennem en udvikling, der får han til at have medlidenhed med de fattige. Det, synes jeg, er godt for historien.

Esme er tater. Hun har grønne øjne og brunlig hud. Hendes folk er nomader og hun er endt i Danmark. Hun er ikke meget for at tale om sin fortid, men lukker sig op for Damian. Hun har været slave på en herregård, men endte med at flygte, da gårdejeren tog hendes mødom. Hun levede på gaden i et par år indtil hun mødte de andre skuespillere. Esme er en virkelig sej person, der vil gøre alt for at forsvare sig selv (og Damian!).

Djævlens Hjerte er en bog der handler om kærlighed, venskab og sort magi. Den beskriver middelalderen i Danmark på en god og detaljeret måde. Den har en god handling og er skrevet med et godt og varieret sprog. Den kan læses af næsten alle, dog ikke mindre børn. Jeg synes dog ikke at bogen var vildt fangende og spændende hele tiden.

Djævlens Hjerte er første bind i serien sortekunstens mysterier og jeg glæder mig alligevel til at høre mere om Damian.

Anmeldereksemplaret er stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Ea Marie Løfstedt

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *