Peter V. Brett – Den tatoverede mand

Den tatoverede mand
Af Peter V. Brett.
DreamLitt, 2017, 693 sider.

For længe siden mistede menneskene troen på guderne, hvilket resulterede i at guderne åbnede ind til kernen og lukkede dæmoner ud. Hver nat stiger ilddæmoner, stendæmoner, vinddæmoner og andre dæmoniske væsner op fra jorden for at angribe menneskene. Menneskene beskytter sig ved at omgive deres huse med magiske symboler som kan holde angriberne ude. Det er dog ikke alle der er lige gode til at lave disse symboler, så det sker at dæmonerne kan bryde igennem og slagte de der prøvede at beskytte sig. Under et sådan angreb mister Arlens mor livet. Han bebrejder sin far for ikke at gøre noget for at redde moren, og i frustration stikker han af hjemmefra. Han slår følge med en budbringer, der kan lede ham til en anden by. Budbringere bringer breve, beskeder og nyheder imellem byerne, og samtidig er de også vidende om symbolernes kunst. Arlen vil gerne være budbringer, men ender med at komme i lære hos en symbolmester, hvor det hurtigt viser sig at han har store talenter inden for symbolernes kunst.

Det var allerede aftalt hvem pigen Leesha skulle giftes med. Men da den hendes udkårne begynder at sprede rygter om at de allerede har været sammen, bryder hun forlovelsen, hvilket ikke er velset. Hun ender med at komme i lære hos byens urtesamler, en klog kone som både fungerer som helbreder og klog kone i landsbyen.

Nu kunne man tro at dette var endnu en bog hvor vi følger unge i deres læretid. Men bogen tager flere store spring frem i tiden, og vil følger derfor de to ind i de voksne år, hvor de hver især udvikler sig til at blive blandt de bedste i deres felt, hvilket dog ikke kommer uden en pris, da de begge opgiver famille for at hellige sig deres arbejde.

Arlen opdager en dag nogle gamle ruiner hvori han finder nogle gamle symboler, som viser sig at være angrebssymboler, og med et er der nu åbnet op for at man ikke kun skal krybe i ly bag symbolerne, men man kan nu tage kampen op mod dæmonerne. Dette er dog stadig yderst farligt at gøre dette, specielt da han maler sig selv med symbolerne og går i direkte kamp.

Denne historie finder sted i en meget dyster verden, hvor alle er påvirket af de natlige angreb og hvor alle jævnligt mister nogen de kender. Men det er netop denne dystre setting, og de afsavn som hovedpersonerne hele tiden må lave, der gør at det bliver en virkelig spændene fortælling, hvor man virkeligt har lyst til at følge videre. Dette er der heldigvis også mulighed for at gøre, da bind 2 Ørkenspyddet allerede er udkommet.

Anmeldereksemplar stillet til rådighed af forlaget.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *