Dennis Jürgensen: Dæmonen i hælene

Dæmonen i hælene
Dennis Jürgensen
Tellerup 2007, 150 sider

Det er ved at være længe siden der er udkommet et bind i Dennis Jürgensens Black Horror-serie. De første tre bind (Monsteret i kælderen, Uhyret i brønden og den Cthulhuide Tingen i cellen fra henholdsvis 1994, 1998 og 1992) havde alle noget dæmonisk over deres handling, mens det i 2007- bogen allerede giver sig til kende i titlen Dæmonen i hælene. Det eneste der egentligt binder bøgerne sammen er genren og omslagsdesignet.

Rune står en dag i køen i supermarkedet, og overhører en mærkelig telefonsamtale som den unge mand foran ham har. Den unge mand glemmer sin mobiltelefon i butikken, og Rune samler den op. Han husker ikke at have taget den med sig hjem, men han begynder at få underlige opkald på den, fra en kvinde der sige hun er blevet væk. Ikke bare som i faret vild, men som blevet væk fra denne verden. Rune opdager at flere folk begynder at forsvinde rundt om ham, og når de bliver væk forsvinder alle spor af at de nogen sinde har eksisteret. Han finder sammen med Betina der leder efter sin veninde. Sammen finder de tegn på at nogle væsner forklædt som mennesker i lange grå jakker fjerner folk fra denne verden, som om de er ved at overtage denne verden.

Af en eller anden grund virker det til at disse væsner ikke kan røre Rune, eller også bruger de ham i deres planer.

Bogen er en hurtigt læst horrorfortælling, og den er nok mere at sammenligne med en lang novelle, end med en roman. Denne form gør også at den lettere formår at opbygge, og opretholde den spænding og usikkerhed hos læseren som en ordentlig gyser bør. Man bliver hurtigt klar over i hvilken form dæmonerne i bogen viser sig, men hvilket mål de søger, og hvorfor Rune ser ud til at være fredet, står først til sidst klart for læseren.

Dennis Jürgensen har gjort sig i mange genrer som ungdomsbøger, krimier, science fiction og fantasy. Han har også skrevet flere bøger der nok nærmest ville kunne kaldes horrorkomedier, men med Dæmonen i hælene har han endnu engang skrevet rendyrket horror.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.18

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.