The Hand of Glory

The Hand of Glory
Detektivspil med fantasyelementer
Madit Entertainment, 2020
Steam (PC)

The Hand of Glory er et pege- og klikke-eventyr fra den italienske udvikler Daring Touch. Det er en enmands-udvikler som laver spillene i sin fritid, men det var gået lidt i stå for ham. Udvikleren har også en spilserie på to spil som Shadows on the Vatican, hvor syv er planlagt. Det går meget langsomt, men han har svaret at han har begrænset tid og ressourcer, da han også skal passe et fuldtidsarbejde, men han havde tænkt sig at fortsætte. Det sker nu med et nyt spil, The Hand of Glory, men det blev ikke lige i samme stil som før. The Hand of Glory er første del af en spilserie.  Jeg snakkede i øvrigt med Bjarne Sinkjær, som er katolik, om Shadows on the Vatican. Hans kommentar: “En god præst er aldrig sjov at høre om. Det skal være en ond præst.”

I The Hand of Glory spiller man Lazarus Bundy, der ligesom Gabriel Knight lige pludseligt kaster sig ud i detektivarbejde. Han har også tid til det. Han er blevet suspenderet som politimand. Han får stadigt hjælp af en politidame. Det er lidt ligesom i Shadows on the Vatican. Han skal opklare kidnapningen af en rigmandsdatter. Der er en hel del mere til den historie.

Gåderne i spillet kan godt være svære. Det er dog også til at regne ud. Lazarus skal nogle gange gøre farlige ting. Man kan dø af det, men så kan man prøve igen. Forbryderne er hårdkogte kriminelle. Spillet er ikke for børn. Der er noget overnaturligt ved skurken. Det er flot håndtegnet grafik. En ‘hand of glory’, kan jeg læse, er den venstre hånd af en mand som er blevet hængt. Det kan også være hånden som er udført gerningen. Det kommer til udtryk senere i historien.

Der er også en mekanisme i spillet, hvor man skal gætte sig frem til noget om personen. Går damen med blå sko, fordi hun har en voldelig ægtemand? Dette fungerede rigtigt godt. Det var ren Sherlock Holmes. Jeg var dog ikke imponeret over politidirektørens kontor. Dette kontor så noget urealistisk ud. Der er dog en hel del personligheder i spillet. Det er nogle jeg vil huske i et stykke tid.

Jeg synes at spillet godt kunne have været en anelse længere. Jeg brugte ikke nogen løsningshjælp på nettet. Spillet har en medium sværhedsgrad. Løsningerne er tit logiske. Jeg så ikke alt hvad spillet har at tilbyde. Jeg opnåede en tredjedel af dets achievements. Spillet er som sagt ikke for børn. Det spilles med mus. Der er animerede scener. For det meste kan man gemme spillet når som helst. Jeg gennemførte spillet på 8 timer. Det er måske en fornuftig længde.

8 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 61

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *