Jakob Drud – Manden fra Sombra – Skyggelinsen 1

Manden fra Sombra – Skyggelinsen 1
Roman af Jakob Drud
Forlaget Brændpunkt, 2022, 166 sider

Anmelder eksemplar leveret af forlaget

Martins skole har været udsat for hærværk hvilket har gjort lærerne mistænksomme overfor eleverne. Martin syntes det er endnu mere mistænksomt at allerede samme dag som hærværket er blevet opdaget bliver der sat overvågningskameraer op flere steder på skolen, og han syntes der er noget mystisk ved manden der sætter disse kameraer op. Og endnu mere underligt er det at det virker som om manden hvisker et noget på et mystisk sprog da han installerer kameraerne, samt den mystiske skygge der breder sig ved kameraet. Det så også ud somom mandens skruetrækkeren forvandler sig og udsendte lys imens manden bruger den. Martin ved dog ikke helt om han kan stole på de ting han ser, eller om han lige som sin mor der er indlagt på den psykiatriske afdeling da hun hører stemmer.

Martin og hans venner sætter sig for at undersøge dette lidt nærmere og forsøge at bekæmpe overvågningen. Skolen er ellers lidt et fristed for Martin og hans bror, for deres far drikker, og kan ofte finde på at være voldelig over for drengene. De må derfor også passe på at deres undersøgelser på skolen ikke provokerer de mistænksomme lærere, da de så risikerer der kommer besked hjem til deres far.

Bogens overnaturlige elementer er truende mod børnene, men den del af bogen som jeg fandt mest skræmmende, var beskrivelsen af det hjem som Martin og hans bror lever i. Som det ofte er, så kan den del der (desværre) er realistisk være mere skræmmende en alle de overnaturlige dæmoniske skabninger man kan beskrive. Det overnaturlige bliver nemlig inde i bogen, mens man ofte kommer til at forholde sig til den realistiske del.

Bogen er på mange måder en klassisk børne/ungdomsbog hvor hovedpersonerne er outsiderer der finder sammen for at undersøge noget mystisk, men den formår fint at blive sin egen fortælling, og ikke bare en kopi af en standard formel.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Jakob Drud – Manden fra Sombra – Skyggelinsen 1

  1. Pingback: Jakob Drud – Kampen om kraftfeltet – Skyggelinsen 2 | Himmelskibet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *