Janus Vinther: Blodige special effekter For begyndere

Blodige special effekter For begyndere
Skrevet af Janus Vinther
Forlaget Drama, 2008 50 sider

At Janus Vinther er god til specialeffekt makeup, er der ingen tvivl om, og han er nu begyndt at dele ud af sin viden på en måde, så den er rettet til folk uden den store erfaring med dette. Dette sker i en bogserie med titlerne Special effekter til film og teater, Special effekter til live rollespil og bogen som jeg har fat i Blodige special effekter for begyndere. At det er blodige effekter, der er i fokus i denne bog, efterlader forsiden ikke nogen tvivl om, da den er fyldt med billeder af store sår, og en hånd gennemboret af søm. Samme stil forsættes, når man kigger igennem indholdsfortegnelsen, der beretter om afsnit om hovedsår, brandsår, en sprængt hånd og en gaffel i halsen.

Hovedingredienserne i de forskellige vejledninger er dermavoks, flydende latex og selvfølgelig kunstigt blod. De enkelte vejledninger er rigt illustreret med fotos, der gennemgår de enkelte stadier i de sår der sminkes. Teksten beskriver let og enkelt processen, og understøtter billederne rigtigt godt.

Oprindeligt havde jeg tænkt mig, at jeg ville afprøve de fleste af bogens vejledninger. Dette ændrede sig dog, da jeg stod i teatersminkebutikken, og fandt ud af, hvad dermavoks, kunstigt blod og de andre ingredienser koster. Ingen tvivl om at bogen er den mindste investering, hvis man skal lave blodige effekter, men bruger man pengene på at købe ingredienserne, så er pengene til denne bog givet godt ud til at få noget godt og blodigt ud af dem.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.19

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Faglitteratur og tagget , , , . Bogmærk permalinket.