Morten Ellemose – Killer Killer

KillerKillerKiller Killer
Roman af Morten Ellemose
Gotisk krimi, 304 sider
H. Harksen Productions, 2014

Henrik Harksens forlag startede ud med primært at udgive Lovecraft-inspirerede bøger, men forlaget har nu kastet sig ud i den populære krimigenre. Helt almindelige krimier er det dog ikke, og de er lanceret under serietitlen Gotisk Krimi. Denne genre defineres som skønlitterære værker om forbrydelser der er dystre, uhyggelige, groteske, undertrykte og ukontrollable – og om opklaringen af disse forbrydelser.

Det første bind i serien er Morten Ellemoses Killer Killer.

I New York finder en række bestialske drab sted, og det er vicekommissær Barritsch og profileren Karen der bliver sat til at efterforske dem. Søgelyset retter sig hurtigt imod professor Rheingold, og det bliver kun forstærket da der findes menneskekød i hans fryser. Fængslingen af Rheingold får dog kun mordene til at stoppe kort, og der begynder at tegne sig et billede af at der er tale om både et hemmeligt selskab af seriemordere, samt et lige så hemmeligt projekt der er sat til at stoppe dette selskab, navngivet Projekt Arkham, (en reference til den fiktive by som flere af Lovecrafts historier finder sted i, og hvor der er et sindssygehospital).

Mordene er meget bestialske og ofrene tilfældige, men efterhånden som efterforskningen skrider frem, bliver morderens opmærksomhed i farlig grad rettet imod efterforskerne.

Der var flere gange i løbet af bogen hvor det virkede til at forfatteren forsøgte at gøre Rhein­gold til en Hannibal Lecter-lignende figur og lade ham skabe et Hannibal/Clarice-forhold til Karen, uden det rigtigt lykkedes.

Desværre forbliver hovedpersonerne flade selvom der lægges op til at de ville kunne gøres interessante. Men handling og bestialske forbrydelser er der masser af, og den må siges at passe godt ind i den beskrivelse der var givet af hvad en gotisk krimi skal indeholde.

Første oplag af bogen var desværre ikke blevet tryk ud fra den rigtige fil, så der var en del fejl i den, så anden udgave fulgte kort efter, og alle der havde købt den første udgave, fik mulighed for at få bogen byttet. Desværre er der stadig en række opsætningsfejl i den nye udgave, bl.a. et par meget mærkelige sideskift. Disse er ting der er lettere forstyrrende i læsningen, men ikke direkte graverende og står ikke i vejen for dette gode første bud på en gotisk krimi.  

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *