Niels Ole Busk – Lidenskabens pris

Lidenskabens prisLidenskabens pris – Mord i Odense
Roman af Niels Ole Busk
Gotisk Krimi, 134 sider
H. Harksen Productions, 2014

Dette er andet bind i serien af Gotiske Krimier fra H. Harksen Productions. Det er yderst sjældent jeg læser krimier, men denne serie fik mig alligevel til at læse to i træk.

Filosofilæreren Maurice bliver kontaktet af en bekendt fra politiet da hun gerne vil have hans hjælp i en sag hvor der er fundet en dræbt mand i en lænestol, mens hans forbrændte kone blev fundet på badeværelset i samme lejlighed. Maurice har tidligere hjulpet til med sager der her haft okkulte elementer, da han har evner ud i dette og bl.a. kan tale med de døde. Den dræbte mands indre organer er på uforklarlig vis blevet opløst mens den forbrændte kvinde er dækket af pulserende blærer.

Bogen begynder som en krimi, men får flere og flere okkulte elementer mens Maurice efterforsker sagen. Han bliver overfaldet, taler med de døde og den komaramte forbrændte kvinde, inden han ender med at nærme sig ritualer der åbner til dæmoner og hvad der må betegnes som et helvede.

Bogen er noget rodet. Vores hovedperson bevæger sig lidt rundt på må og få, og han bliver bl.a. overfaldet to gange uden det rigtigt har nogen relevans for sagens forløb. Hver gang han står i nye situationer, så har han pudsigt nok lige den okkulte viden der skal redde ham.

Dette er romandebuten for Niels Ole Busk, men jeg må desværre sige at efter min mening så skulle denne historie ikke have været ude som en kort­roman, men den skulle have været strammet op for overflødige elementer (halveret) og nærmere have været udgivet som en langnovelle, et format hvor jeg omvendt tror den ville have gjort sig godt.

Min holdning til bogen kan selvfølgelig også skyldes at jeg ikke er den store krimilæser, og selvom (eller netop fordi) jeg har læst Stieg Larsson og Dan Brown, så er det ikke en genre som jeg finder særligt interessant. Jeg skal derfor selvfølgelig ikke kunne udelukke at krimifans med hang til at læse om et okkult mysterium kunne finde denne bog spændende, men den var ikke en bog for mig. 

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 43

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *