Marie-Louise Rønning – Mørkets Sangfugl

Mørkets Sangfugl
Roman af Marie-Louise Rønning
Skaberens Våben 2
DreamLitt, 2018, 422 sider, 299 kr.

Mørkets Sangfugl er bind 2 i Young Adult fantasy-trilogien Skaberens Våben. Bind 1, Tusmørkebørn, blev anmeldt i Himmelskibet nr. 55. Mørkets Sangfugl starter der hvor Tusmørkebørn sluttede.

Det er svært at referere handlingen uden at røbe slutningen i første bind, så jeg vil ikke referere så meget af handlingen i romanen. Men Victoria er nu klar over hvem hun er og skal forberede sig på at opfylde sin mission og på den store konflikt der er under opsejling. I Mørkets Sangfugl fylder disse forberedelser måske for meget; de første 70-80 sider i romanen. Men så begynder handlingen at tage fart, og Mørkets Sangfugl bliver en spændende roman. Marie-Louise Rønning har godt styr på sit plot, og det er en god toer hun har skrevet. Og romanens slutning  er også god. Uden at det røber for meget, kan man sige at temaerne i bogen er bl.a. kærlighed, forræderi og hævn. Nu venter vi bare i spænding på tredje og sidste bind i serien.

Romanen er velskrevet, handlingen er spændende, og sproget flyder godt. Personskildringen er god, synes jeg. Selv om jeg ikke tilhører målgruppen, blev jeg grebet af handlingen. Ligesom i den første bog er der fine iagttagelser af lys: “Himlen var strålende lyseblå, og formiddagssolen kastede et varmt skær hen Nordvanggårds røde teglsten, hvilket fik dem til at glinse som gløderne i et bål.” (s. 352).

Beskrivelser som disse burde der være flere af i bogen, da de skaber en stemning. En stemning, der efter min mening gør at man får lyst til vende tilbage til romanen efter endt læsning. Nu kan der selvfølgelig være mange forskellige faktorer, der gør at man som læser vender tilbage til en roman. For mit vedkommende er det blandt andet stemningen, der gør at jeg vender tilbage.

Endvidere er der enkelte metaforer såsom “hans arme hjerte galopperede som en væddeløbshest” (s. 153) der fungerer godt. Og dette bind har langt færre fejl end det første bind, selv om der enkelte steder f.eks. står “kræft” i stedet for “kraft” (s. 284). En anden lille fejl er på s. 178, hvor der står at “Billy Idol er nok en af halvfemsernes største rockidoler”, men Billy Idol var i virkeligheden en af firsernes største rockidoler.

Men alt i alt er det god toer, Marie-Louise Rønning har skrevet. Og den kan anbefales. Både til målgruppen og til voksne læsere.

Anmeldereksemplar doneret af forlaget

Anmeldt af Jóannes á Stykki i Himmelskibet 57

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *