Vexille

Vexille
CGI-tegnefilm, Japan, 2007, 109 min. Instr.: Fumihiko Sori
På DVD fra Another World Entertainment.

Japan er verdens førende udvikler af robotter. Japanere er generelt meget glade for robotter.

Derfor er det forfriskende at se en japansk film som faktisk er ret kritisk overfor hvad denne udvikling vil føre til. I 2067 bliver yderligere forskning i kybernetisk teknologi forbudt i FN-regi, og Japan bliver så fornærmet at de trækker sig næsten totalt ud af det internationale samfund, og omklamrer hele landet med et elektromagnetisk forvrængningsfelt. 10 år senere begynder amerikanerne at mistænke japanerne for at have infiltreret verdenssamfundet med avancerede menneskelignende robotter, og sender nogle special-agenter afsted for at komme ind i det isolerede Japan for at finde ud af mere om denne farlige teknologi. Det afføder en del action, især en ret spændende sekvens i klimakset. I forhold til andre anime-film er Vexille en udmærket sci-fi/action-film, men der udforskes stort set ingen menneskelige dybder i forbindelse med plottet, udover at det fremgår at filmen opfatter den løbske robotteknologi som noget negativt, der er en trussel for mennesket. I stedet er der nogle ret uinteressante romantiske forviklinger, som den noget stive animation ikke formår at få til at virke naturlige. Ikke nogen vigtig film, men den går lige an hvis man står og mangler en action-film på en hverdagsaften.

Karakter: 6 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.28

Dette indlæg blev udgivet i Animation, Film, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *