Michael Kamp: Bobs saga – Tørre tæsk og springskaller

Bobs saga – Tørre tæsk og springskaller
Roman af Michael Kamp
Books on Demand 2006
www.michaelkamp.dk

Når man sætter sig med en bog hvor forsiden er prydet af en mand med en kæmpe økse i den ene hånd og en flaske sprut i den anden, der står sejrende hen over an dræbt ork, så har man allerede en forventning om hvad det er for en type bog man har i mellem hænderne. Når man så efterfølgende ser at titlen er Tørre tæsk og springskaller, så understreger dette blot forventningen om at denne bog ikke er en der forsøger at indskrive sig i litteraturhistorien, men derimod en bog der vil underholde med en god gang action.

Bogen begynder med en beskri velse af hvordan verden blev til, og om hvordan guderne skabte de forskellige væsner i verden. Den verden der beskrives, er en verden som de velkendt verdner fra Dungeons & Dragons, med elvere, orker, dværge, mennesker og flere andre racer. Allerede i denne beskrivelse af verden; en beskrivelse der er skrevet som var det en gammel historiefortæller der sad og berettede om skabelsen, lægges der op til at der er splid mellem guderne der kunne ske at have indflydelse på handlingen i denne bog.

Bob er et kæmpe brød af en bondesøn. Han er ikke den skarpeste le i laden, men til gengæld har han den største tohåndsøkse man kan forestille sig. Han drømmer om at blive en helt i stil med de omrejsende eventyrere som han hører historier om. Disse drømme har han mens han passer fårene på faderens går, men mest af alt har han dem når han finder den store økse, som han har navngivet ‘Lucy’, frem og bruger den til at kløve brænde.

En dag kommer en flok eventyrere til gården og spørger om de må overnatte der. Bob ser sit snit til at stikke af hjemmefra og slutte sig til denne flok eventyrere. Gruppen kan godt bruge en kriger mere og tillader at han slutter sig til dem.

Deres første mission går ud på at hjælpe ørnefolket med at rydde en skov for Svolker, et væsen med en kraftig krop og et stumptrynede vildsvinehoved. Fra denne mission skal de ud og befri en ung kvindelig mager, som er blevet bortført af nekromantikeren Erik.

Bogens handling går fra kamp til kamp. Modstanderne er orker, skyggevæsner, zombier (også orkzombier) og hvad fjenden ellers beslutter sig til at sende efter dem. Det uheldige ved alle disse kampe er at Bob lige har startet sin karriere som kriger, og det viser sig hurtigt at de andre i gruppe heller ikke har den store erfaring. Gruppen er oftest sejrherrerne i kampene, men specielt heroiske og overlegne er de kun når Bob genfortæller slagene. I praksis har gruppens præst hele tiden travlt med at helbrede deres forskellige skrammer. Mere end én gang finder Bob ud af hvordan det føles at have et sværd stukket igennem sig.

Ind imellem kampene ses spor af et større plot som gruppen er ved at blive blandet ind i; et plot der indeholder mere end tilfældige missioner.

På samme måde som ‘seriøse’ rollespillere til tider tager sig en omgang hack‘n’slash rollespil for at morskabens skyld, så er denne bog også glimrende til fantasy-læsere der har brug for en pause fra de mere seriøse fantasy-bøger. Bogen er den første i serien “Bobs saga”; bind to skulle komme senere på året.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.14

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Michael Kamp: Bobs saga – Tørre tæsk og springskaller

  1. Pingback: e-Noveller af Michael Kamp | Himmelskibet

Der er lukket for kommentarer.