Continuum – Sæson 1

Continuum – Sæson 1
Tv-serie, 10 episoder
Medv.: Rachel Nichols, Erik Knudsen, m.fl.
Canada 2012

Der er for mig ingen tvivl om at den canadiske sci-fi tv-serie Continuum er det bedste der er sket på sci-fi tv-fronten i 2012. Det var der heldigvis også en del andre der syntes, og vi kan derfor se frem til endnu en sæson af denne excellente serie i 2013. Historien starter i et mere eller mindre dystopisk/totalitært 2077 hvor en terroristgruppe er ved at blive dømt for deres forbrydelser. På mystisk vis sendes terroristgruppen pludselig tilbage i tiden til år 2012, sammen med én af de politifolk der bevogtede dem, Kiera Cameron. I nutiden går terroristgruppen straks i gang med en storstilet plan som skal lave om på fremtiden, og det er op til den strandede Kiera at prøve at stoppe dem – altimens hun længes efter at komme tilbage til fremtiden, hvor hun har en lille søn. Kieras eneste våben er sin ‘smart suit’; hendes politiuniform som er spækket med avanceret computerudstyr. Den blev dog beskadiget af tidsrejsen, og der går nogle afsnit før den kommer op at køre på fuld kraft. Kiera har dog en microchip i hovedet som i 2077 var koblet til en ny form for hyper-avanceret internet, og i 2012 får hun via denne chip kontakt til det unge computer-geni som i sin tid skabte dette nye internet og blev fremtidens Bill Gates. Han er kun en teenager i 2012, men har allerede bygget sig et avanceret computer­hovedkvarter i sine forældres lade.

Seriens kunstgreb er at seeren ikke ved hvem der egentlig er the good guys og the bad guys. Er Kieras fremtid virkelig et dystopia, og er terroristerne således de virkelige helte og frihedskæmpere? Eller skal vi tage det for pålydende at terroristerne er hensynsløse voldsmænd, mens Kiera kæmper for civiliserede værdier, sådan som serien hovedsageligt fremstiller det? Jeg håber og tror på at serien vil overraske os med nye og uventede twists, herunder hvem der i virkeligheden står bag tidsrejsen og hvad de har i sinde at opnå med den. Som med mange andre tidsrejsehistorier udmønter det sig sikkert i en konflikt mellem to sammensværgelser: dem der vil sikre at den kendte fremtid kommer til at ske, og dem som hellere vil lave om på den. Men spørgsmålet står stadig tilbage: hvem har retten på deres side?

Alt i alt en spændende og vellavet serie, med den billedskønne Rachel Nichols i hovedrollen som Kiera Cameron. Seriens kvalitet vil i sidste ende komme an på hvor gode de senere twists bliver, men indtil videre er serien i hvert fald særdeles lovende.

Karakter: 8 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.35

Dette indlæg blev udgivet i Film, tv-serie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *