The Last Witch Hunter

Last-Witch-Hunter-Poster-1a-Large_1200_1778_81_sThe Last Witch Hunter
Film, 106 min, 2015
Instruktør: Breck Eisner
Medvirkende: Vin Diesel, Elijah Wood, Michael Caine m.fl.

Vin Diesel har spillet i bedre film, f.eks Guardians of the Galaxy (2014), og i mere skrækkelige som xXx (2002). I mine øjne placerer denne film sig et sted mellem disse to.

Handlingen i filmen er ret enkel og ret effektiv. Filmen foregår i nutiden, men starter med et tilbageblik 800 år tilbage i tiden. Her sender en ond dronningeheks en pest over menneskene. Heksejægeren Kaulder (spillet af Vin Diesel) stopper hende, men bliver til gengæld forbandet med evigt liv af heksen. Det hævdes, at heksen er død og ikke kan vende tilbage. Efter det har man indgået en fredsaftale, der siger at heksene ikke skal angribe mennesker. Men nogle hekse bryder fredsaftalen. Det er så Kaulder, der skal opretholde balancen og stoppe de hekse som angriber menneskene. Kaulder arbejder for nogen der kalder sig Øksens og Korsets orden. De fængsler de hekse som bryder fredsaftalen. Men så sker der noget: Kaulders mentor (eller præst, kaldet den 36de Dolan, spillet af Michael Caine) indenfor Øksens og Korsets orden, forsøges myrdet, og Kaulder forsøger at finde ud hvem gerningsmanden er. Mere skal ikke siges om handlingen.

Hvis det lyder spændende, er det også til dels rigtigt. Filmen er god thrash-underholdning. Computereffekterne er glimrende, og skuespillet er ok, specielt Michael Caine er god. Det der trækker ned, er at historien er noget søgt og måske lidt for simpel. Man regner rimeligt nemt ud, hvad der kommer til at ske. Endvidere kan man kritisere den for et noget underligt syn på hekseforfølgelserne. Kaulder refererer et sted i filmen til hekseforfølgelserne i Salem (ifølge Wikipedia er byen Salem kendt for hekseforfølgelser) men det bliver bare slået hen (filmen ville ikke fungere uden præmissen om onde hekse). Hvis man skal se en mere seriøs film om hekseforfølgelser er Carl Th. Dreyers (har bl.a. lavet genremesterværket Vampyr, 1932) Vredens Dag (1943) et bedre valg. På rottentomatoes.com kan man læse følgende som enighed fra filmkritikken: “Grim, plodding, and an overall ill fit for Vin Diesel’s particular charms, The Last Witch Hunter will bore and/or confuse all but the least demanding action-fantasy fans.” Kritikkens enighed om at The Last Witch Hunter er ‘grim’ og kedelig er jeg ikke enig i, trods nævnte mangler. Har man brug for at koble lidt af, er The Last Witch Hunter ikke det dårligste valg at se.

Anmeldt af Jóannes á Stykki i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *