Dennis Jürgensen – Lifesupply

Lifesupply
Dennis Jürgensen
Bokssæt, med bl.a. bøgerne
Kadavermarch og Kadaverjagt
Tellerup 2005, 1.395 kr.
www.lifesupply.dk

”Lifesupply”, er navnet på et medicinsk præparat, som kan forlænge livet med op til 30 år. Et sådan middel blev selvfølgelig straksen bestseller, blandt de rige derhavde råd til at købe det. Men det, som de rige folk har i krystalbyerne, vil resten af verdens befolkning også have, så det var naturligt at der også kom en hvermands udgave af Lifesupply.
Medikamentet blev derfor udviklet i en billig pilleudgave, en udgave der dog viste sig at have en bivirkning. Den ikke kun forlænger livet, den gør også at man ikke dør (eller rettere sagt ikke forbliver død). Dette er nogen lunde scenariet i Dennis Jürgensens bog Kadavermarch fra 1991. Bogen er et must for fans af zombie litteratur og film. Den
indeholder en masse splat, en sort humor, men også en solid historie med masser af overraskelser. Det er umuligt, at forudsige hvem der overlever, og hvem der lige pludselig
bliver zombieficeret. En anmelder skrev i Jyllandsposten ”Forrygende ulækkert, men ganske underholdende… Efter hundrede sider, bliver man træt af alle de kadavere
på march.” Til dette havde jeg i en anmeldelse jeg skrev i fanzinet Stay Sick kommentaren: ”Bare kom med yderligere hundrede sider.”

Det er så det, Dennis Jürgensen nu har gjort. Hans bog Kadaverjagt er på 129 sider, og er
hverken en fortsættelse eller en forhistorie. De to historier foregår nemlig samtidig. Mens Kadavermarch fortalte om krystalbyerne, og en gruppe menneskers flugt rundt i landet, fortæller Kadaverjagt om livet på øen Anholdt, i de selv samme dage hvor zombie-plagen for alvor bryder løs. Historien fortæller, hvordan lokalbefolkningen forsøger at rydde øen for zombier og ellers forskanse sig. Antallet af beboere på Anholdt er begrænset, men til
gengæld er der nogle skibe der er grundstøt på øen. Disse grundstødninger er sket, fordi skibenes besætninger er blevet til zombier, og derfor ikke har kunnet følge den planlagte kurs. Dette gør, at lokalbefolkningen må tage på en jagt rundt på øen, for at få den renset for zombier. Kadavermarch ender med, at en lille flok overlevende lander med en helikopter på Anholdt, så det er ikke den store overraskelse at Kadaverjagt ender med at denne helikopter lander.

I Kadavermarch skulle man nogle sider ind i bogen, inden den første zombie dukkede op, hvorimod de er til stede fra første linie i Kadaverjagt, og så køre den ellers derud af. I Kadavermarch fulgte man flere personer end vi gør i Kadaverjagt, og den forgik i mange
flere forskellige lokaliteter, hvilket gjorden den mere varieret, men den havde også tre gange så mange sider at fortælle historien på. Kadaverjagt er et godt supplement til
Kadavermarch, et supplement som fans har ventet på i årevis.

Nu er LifeSupply ikke blot navnet på medikamentet, det er også navnet på en box-udgivelse fra forlaget Tellerup, en boks som er rettet til fans af Kadavermarch. Boksen indeholder selvfølgelig bøgerne Kadavarmarch og Kadavarjagt. Det er anden udgaven
af Kadavarmarch, der følger med boksen, en udgave der har fået en ny illustration på omslaget (har man allerede bogen med det oprindelig omslag, er der lige plads nok i
boksen, til at denne også kan være der). Kadavermarch er også vedlagt som lydbog oplæst af Torben Sekov. Boksen indeholder også en survival guide (illustreret af Patrick Leis), med gode råd som aldrig at prøve at genoplive døde (det sker ofte helt af sig selv), og altid at gemme den sidste kugle til sig selv. Af andet lir indeholder boksen også en Kadavermarch kasket, keyhanger og et badge. Har man spekuleret på hvordan punkbandet The Rotten Leprechauns, som man møder i Kadavermarch, lyder, kommer svaret også i dette bokssæt, da deres CD ”Coming to get you” er vedlagt (mon ikke den titel er lånt fra Night of the living dead?). The Rotten Leprechauns, er ikke det første element fra Dennis Jürgensen bøger, som er blevet virkeliggjort. Tidligere er det også sket med Slimkasketten og tegnserien, fra bøgerne om Freddy og monstrene.

Der er ifølge forlaget ikke planer om at udsende Kadaverjagt separat, så vil man have dette gensyn med Dennis Jürgensens zombie univers, så er der ingen vej uden om denne
boks. For fans af zombiefilm og -litteratur, er boksen næsten et must (som minimum bør man anskaffe sig Kadavermarch som sælges separat). Som det høre sig og bør, så er
boksen selvfølgelig kun lavet i et begrænsetantal, men de 150 eksemplarer er desværre hverken nummererede eller signerede, hvilket ellers ville være elsket blandt fans.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.9

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *