Stine Bahrt – Urværkerne 2 – Mekaniske Hjerter

Urværkerne 2 – Mekaniske Hjerter
Roman af Stine Bahrt
KRABAT, 2022, 486 sider

Mekaniske hjerter er den fine opfølger til Kuppelbyen Hemmeligheder fra den dystopiske steampunk ungdomsserie Urværkerne. Bind 2 handler også om pigen Pil, hendes venner, urværker-skolen og det meget fantasifulde og dybt originale samfund Bahrt har opfundet. Det første bind i serien udmærkede sig ved at have en imponerende moderne måde at beskrive den flydende seksualitet og kønsidentiteter som mange teenagere får lov at anerkende og udleve i 2022. Samtidig var det samfund, der blev beskrevet en smule anderledes end man er vant til i ungdomsromaner. Og det kan jeg lide.

I Mekaniske hjerter adskiller handlingen sig i samme takt fra de vanlige dystopiske ungdomsbøger. Uden at afsløre for meget, kom en slags magi ind i spillet allerede i bind 1 og dette fortsætter i bind 2. Der er masser for dem, der kan lide Carnival Row, Phillip Pullman eller de sidste sæsoner af HBO-serien (ikke bogserien) True Blood (if you know, you know).

Jeg har altid elsket genrebending – og det gør Stine Bahrt mesterligt, for en voksen er der måske en smule for meget fokus på teenagedrama og forelskelser, men det er kun positivt at jeg et sulten efter at høre mere om den verden Bahrt skriver om og mindre om følelser – Jeg kunne næsten ønske at hun skrev en voksenroman i samme verden.

Anmeldt af Anne Dencker Bædkel

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *