Simon Christiansen – The Capacity to Serve

The Capacity to Serve and Other Stories
Novellesamling af Simon Christiansen
SiChris Productions, 68 sider, 2023

Anmeldereksemplar leveret af forfatteren

Pingviner er ikke længere nogle der lever i den vilde natur, men blevet kæledyr som folk nu har i deres hjem. Men tænk nu hvis disse pingviner nu også kunne begynde at hjælpe til, i stedet for bare at vralte rundt. Den tanke fører til udviklingen af tentakler til pingvinerne, eller Pentakler om man vil.

Eller hvad med at vågne en morgen og vækkeuret er gult, hvor det skulle have været rødt. Personen i den novelle må så ringe til sin chef og fortælle at han ikke kommer på arbejde, for han skal hen og indrapporterer denne ”bug”. Chefen har fuld forståelse, da han vågnede var hans seng forsvundet. Det virker til at folk har vænnet sig til at den verden de lever i er fyldt med fejl, desværre er det bureaukratisk tungt at indrapporterer, og man kan blive sendt fra kontor til kontor. Han vælger at prøve at springe køen over, ved selv at prøve at finde det rigtige kontor. Han bliver dog opdaget, og må lade somom han er en anden for ikke at komme i problemer. Men det er netop sådan hans problemer starter.

The Capacity to Serve and Other Stories indeholder 6 noveller der alle bygger på skæve og underholdende ideer som de ovenstående. Bogen indeholder sågar også en kode til et spil der bygger på en af novellerne (jeg har dog ikke prøvet dette spil). Jeg kendte ikke til forfatteren Simon Christiansen inden jeg læste denne bog, men hans bog Power Armor for Poltergeists! skal jeg også have læst, for ideen med at genoplive døde sjæle og placerer dem i militære power armors fortalt i gennem den samme skæve fortællerhjerne der placere tentakler på pingviner, kan næste også kun være en underholdende læsning.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Novellesamling, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *