Justice League:The New Frontier

Justice League:The New Frontier
TV-Tegnefilm, USA, 2008, 75 min.
Instr.: Dave Bullock
Stemmer: Kyle MacLachlan, David Boreanaz, Miguel Ferrer, Lucy Lawless, Jeremy Sisto, Brooke Shields, m.fl.

Et af de hotte tegner-navne indenfor amerikanske superheltetegneserier i den senere tid er Darwyn Cooke. Han anvender en tegnefilms-agtig tegnestil inspireret af Bruce Timm, og har bl.a. arbejdet på Catwoman-serien før han lavede den succesfulde Justice League: The New Frontier mini- serie. Til trods for den simple tegnefilms-agtige tegnestil er historierne ganske seriøse og voksen- orienterede (og til tider voldelige), og The New Frontier – denne tegnefilmversion såvel som tegneserieversionen – foregår i 1953, lige efter Korea-krigen, i et alternativt DC-univers hvor alting er lidt mere råt og dystert end i det gammelkendte DC-univers. Historien omhandler begivenhederne som i denne version af DC-universet førte til dannelsen af superheltegruppen Justice League, bestående af Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Green Arrow, the Flash, Aquaman, the Atom og the Martian Manhunter. Kun få af heltene kender hinanden da historien starter, og man får i løbet af fortællingen hele historien om Hal Jordans transformation til Green Lantern, og Martian Manhunters ankomst til Jorden fra Mars. Heltene er oppe imod et kosmisk monster ved navn The Centre, som varsler sit komme gennem diverse kulter. Det viser sig at være et kæmpe organisk rumskib (ikke ulig de store flyvende tallerkner fra Independence Day), som heltene må arbejde sammen for at overvinde. Det er en okay historie, men uden den store spænding eller de store twists. Man får ikke noget at vide om hvor The Centre kommer fra, eller hvorfor den først manifesterede sig gennem underlige kulter, så jeg vil nok ikke gå så langt som til at kalde historien helstøbt. Under alle omstændigheder er den kun for superheltefans – man kunne forestille sig at den også var for børn, men det er den ikke; der er et par meget voldsomme scener (folk der bliver skudt i hovedet, og hentydninger til voldtægt), så det er i hvert fald ikke for små børn.
Min karakter: 5 ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.18

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *