Ella Enchanted

Ella Enchanted
Film, 2004, 92 min
instr. Tommy O’Haver
Medvrk.: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes, Aidan McArdle, Joanna Lumley, Lucy Punch, Jennifer Higham, Minnie Driver, Eric Idle, m.fl.

Filmen, som på dansk hedder Magiske Ella, var en jeg samlede op i en 25 kroners kurv eller sådan noget i et supermarked for et par måneder siden. Den virkede som noget romantisk pis, som egentlig ikke var værd at se, så der gik noget tid før jeg ligesom slap op for film jeg gerne ville se.

Jeg blev glædelig overrasket. Filmen er morsom og underfundig og fuld af gode ideer og gags. Da Ella blev født, var hun så uheldig at den forkerte fegudmoder kom og gav hende en gave. Hun fik Lydighedens gave, så hun skal altid gøre hvad folk beordrer hende til. Mens hun er lille, dør hendes mor og hun pålægger datteren aldrig at fortælle om sin ‘gave’, og der er faktisk forbløffende få der opdager grunden til at hun engang imellem gør underlige ting.

Da hun bliver en ung dame, gifter hendes far sig med en enke med 2 tvære døtre (den opmærksomme læser bemærker lidt inspiration fra Askepot). Den ældste opdager Ellas hemmelighed, og Ella rejser ud for at finde sin fegudmoder for at bede hende om at tage sin gave tilbage. Den onde regent Sir Edgar har tvunget alferne til kun at måtte arbejde som sangere og kæmperne har han gjort til slaver i nogle store grønsagsmarker. Snart bliver hans nevø Prins Char gammel nok til at skulle krones, men han bliver hvirvlet ind i Ellas søgen, og de forelsker sig i hinanden. Her starter det romantiske i filmen, men da filmen er ganske underholdende på sin egen måde, så bliver det ikke til den pladderromantiske suppedas, jeg havde forventet af den. Det er en fornøjelse at se alferne danse cabaret og kæmperne danse moderne til sange fra Queen og andre moderne klassikere. Filmen er højest anbefalelsesværdig, hvis du vil more dig med lidt let underholdning og spøjse ideer.

Anmeldt af Kim H. Pierri i Himmelskibet nr.16

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *