Kelly Armstrong – De dødes kald

De dødes kald
Roman af Kelly Armstrong
Oversat af Stig W. Jørgensen
Carlsen 2010, 392 sider

Den 15-årige Chloe går rundt og har de problemer som følger med den alder. En dag får hun dog meget større problemer, da hun bliver forfulgt af et skræmmende genfærd. Denne oplevelse ryster og skræmmer hende i en sådan grad at hun bliver indlagt på et bosted for unge med psykiske lidelser. På dette sted er der en lille flok unge med forskellige problemer, men det går hurtigt op for Chloe at i hvert fald nogle af de andres problemer ser ud til også at bunde i det paranormale.

Chloe forsøger at passe ind på bostedet, men kommer specielt i problemer med Tori, én af de andre piger, da denne tror Chloe forsøger at stjæle Simon. Han er dog ikke interesseret i Tori. Chloe begynder at høre stemmer fra afdøde personer, men det viser sig at hendes evne går langt ud over at kommunikere med de døde. En dag hvor Tori spærrer Chloe inde i en krybekælder, kommer hun af skræk til at vække ligene af nogle personer, der er blevet begravet i kælderen.

Chloe begynder nu at undersøge hvad der er sket på stedet, og det viser sig at der tidligere er blevet eksperimenteret på folk med paranormale evner. Spørgsmålet er nu om alle de nuværende beboere har disse evner, og hvorfor de er blevet samlet på dette sted. Flokken af unge på bostedet finder sammen i en gruppe for at løse problemerne og de kan ikke få støtte fra de voksne.

Bogen giver sig god tid til få Chloe etableret på stedet, og med at lære de andre og sig selv at kende, inden den begynder at blive spændende. Spændingen kommer efter hånden som hun finder ud af at der er noget galt på stedet, men den bliver dog ikke udløst, da denne bog blot er første bind i en trilogi, og ender med en cliffhanger.

Bogens målgruppe er de 10-15-årige med interesse for de mange bøger, der for tiden er på markedet om unge, der bliver udsat for det overnaturlige.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.27

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *