Opstandelsen

Opstandelsen
Film, Danmark, 2010, 50 min.
Instr.: Casper Haugegaard
Medv.: Marie Frohmé Vanglund, Mads Althoff, Jonas Bjørn-Andersen m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment

Det er sgu underligt at se sådan en film på dansk. Ja, jeg indrømmer det – jeg er så vandt til at se amerikanske film, at jeg når jeg hører andre end Ove Sprogøe tale dansk i en genre-film, ja, så tænker jeg amatør-produktion. Og det er egentlig ikke fair. Historien handler om en familie, der er til begravelse. En søn er død, og ingen af de tre søskende ved helt hvem de skal give skylden – udover selvfølgelig hinanden. De må da lære at stå sammen da de døde vender tilbage fra kirkegårdens muld – for er broderens død virkelig hvad det syner?
Opstandelsen er en fed film. Den har et uendeligt lille setting – en kirke – men det bruger den ganske udmærket til at beskrive den trykkede stemning, der altid indfinder sig når de levende døde stiger op fra graven. (Levende døde, ikke zombier. Zombier hører Haiti til!).
Skuespillerne er gengangere fra instruktørens tidligere film, specielt hovedpersonen husker vi fra filmen Kældermenneske – der også er at finde på Opstandelsen- dvd’en. Bonus!
Filmen er dansk produceret, og er så vidt jeg ved også lavet af amatører. Dette er dog ikke en dårlig ting. Effekterne er fine, og de levende døde er ikke overalt, men altid kun lige bag en dør eller over en kælderlem. Det giver en dejlig trykket stemning i den lille danske kirke (der dog virker til at have gigantiske kældre, da de løber rundt i dens lange gange hele tiden).
Skuespillet vakler, og dialogen kan virke en kende forceret en gang imellem. Ud over dette, er det dog en stærk historie, der ikke bare falder i den klassiske fælde, med at droppe historien. Den er der, og bliver
langsomt stykket sammen inden det store opgør. Og med en så grundlæggende sikker (om end ikke for genren synderligt original) historie, så kan det ikke gå helt galt.
Filmen er helt klart anbefalelsesværdig, præcis som kældermenneske. Og man kan ikke andet end at glæde sig til det næste filmholdet kaster sig over.
Anmeldt af Bjarke Schjødt Larsen i Himmelskibet nr.29

Dette indlæg blev udgivet i Film, Horror og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *