A. Rune – Natdværgen

Natdværgen
Roman af A. Rune
Forlaget Store Ord, 2011, 330s.

Den unge præst Horan bliver udpeget af en af gudernes udsendinge til at skulle være et af skæbnens redskaber og får derved tilskænket en speciel kraft. Dette giver meget opmærksomhed, desværre også af den dårlige slags. Kejseren får bl.a. øje på den unge præst og sender sine folk efter ham, hvilket starter med tortur, og derefter bliver Horan drevet på flugt sammen med sine to venner, troldmanden Josol og Askil, som er ridder af skjoldordenen, en orden er tager sig af de svage.

Natdværgen er første bind i en ny dansk fantasy-serie skrevet af Asbjørn Rune Boureat (udgivet under navnet A. Rune). Han har skrevet bogen til ungdoms- og voksenlæsere der, lige som han, er trætte af, at stort set alt dansk fantasy er skrevet til børn. A. Rune tager derfor udgangspunkt i de amerikanske fantasy-bøger han har læst og har bygget et univers op til sin verden Traia. På YouTube ligger et længere interview med forfatteren hvor han fortæller om sit arbejde med at opbygge universet, og mens man læser bogen, kan man godt mærke at der er gjort mange tanker omkring det univers som de tre venner rejser igennem, hvilket gør historien mere helstøbt.

Bogen er fyldt med kampe og fantasifulde skabninger og gode påfund. Et element som jeg specielt godt kan lide, er at der i dette univers er folk der har fået udskiftet mistede lemmer med kunstige metalattrapper som via magiske skrifttegn gør dem brugbare og giver deres bærer ekstra styrke.

Det rige univers og de fantasifulde påfund gør at man nogle gange får fornemmelsen af at de tre venners rejse mere er drevet af forfatterens lyst til at vise sit univers, end den er drevet af at vennerne har et specifikt mål, men da rejsen bestemt ikke er kedelig, er dette kun en mindre knast som ikke skal lægge bogen til last.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr.32

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to A. Rune – Natdværgen

  1. Pingback: A. Rune – Blodsværmen | Himmelskibet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *