Galaxina

Galaxina
Film, USA 1980, 90 min.
Instr.: William Sachs
Medv.: Dorothy Stratten, Stephen Macht, J.D. Hinton, Avery Schreiber, m.fl.
På DVD fra Another World Entertainment.

Med Galaxina satte forfatter og instruktør William Sachs sig for at lave en spektakulært dårlig sci-fi-komedie, og det lykkedes. Filmen er et lav-budget plagiat af Star Wars, med en hel del elementer fra bl.a. Alien tilføjet, og som kirsebærret på toppen finder vi Playboy-centerfold Dorothy Stratten i uden tvivl den dårligste af hendes få filmroller. Er filmen lavet hovedsageligt for at tjene kassen på hendes popularitet? Dét har næppe virket. Historien, som skrider utroligt langsomt frem, omhandler et politirumskib i år 3008, som får til opgave at tage på en 27 år lang rejse til planeten Altair One (tydeligvis med underlyshastighed, for de beklager sig til deres overordnede over at de ikke har fået installeret en overlysmotor), hvor et rumvæsen fra en anden galakse (som tydeligvis kan rejse med overlyshastighed) er ved at stjæle The Blue Star (da da daaaaaahh!! Ja, den har sin egen lydeffekt), som man aldrig får at vide hvad er – udover at den vistnok kan gøre sin besidder til universets hersker, hvis man skal tro planetens lokale motorcykelbande. Besynderligt nok er rumvæsnet stadig i gang med at stjæle den blå stjerne (da da daaaaaahh!!) da politirumskibet ankommer efter 27 år … Suk! Anyway, Dorothy Stratten spiller en robot med følelser som er politirumskibets pilot, og udover at udvikle en romance med rumskibets sergent, har hun ikke den store betydning for plottet. At se filmen føles lidt ligesom at være manden i Edvard Munchs “Skriget”, men, den reddes dog på målstregen af enkelte komediescener og one-liners som rent faktisk er morsomme. Der er faktisk ganske få sekvenser hvor man glemmer at filmen er kedelig og bliver kortvarigt fanget af den. Ikke desto mindre er filmen og dens plot en farce i alle ordets betydninger, og bestemt ikke en film som jeg kan anbefale kvalitetsbevidste cineaster at spilde tid på.

Karakter: 3 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.34

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *