Ant-Man

Ant-ManAnt-Man
Film, USA 2015, 117 min.
Instr.: Peyton Reed
Medv.: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, m.fl.

(Denne anmeldelse indeholder små spoilers!)

Så blev det (allerede) tid til endnu et skud på Marvel-stammen: Ant-Man!

Filmen starter i 1987, hvor en noget yngre Hank Pym (en CGI-forynget Michael Douglas, som fungerer fint, meget ligesom de gjorde med Jeff Bridges i TRON: Legacy) har et større skænderi med S.H.I.E.L.D., og efter en karriere som Ant-Man vælger at trække både sin stilling og sin teknologi tilbage, da han synes at S.H.I.E.L.D. misbruger den. S.H.I.E.L.D. lader ham så være i fred, men en entreprenør ved navn Darren Cross ender (i nutiden) med at være tæt på at kunne kopiere Pyms teknologi, og han planlægger at bruge den til en hær af uovervindelige soldater som kan holde verden i et jerngreb (for at beskytte den, naturligvis).

Eneste chance for at stoppe ham er at der kommer en ny Ant-Man på banen, og Hank Pym har udset sig den godhjertede, men uheldige småforbryder Scott Lang som sin efterfølger. Nu skal Lang så optrænes til at bruge Ant-Man-dragten og teknologien, hvad der foregår sammen med Pyms datter, Hope van Dyne, der egentlig hellere selv vil trække i dragten og er sur på farmand over at hun ikke får lov. Dette har noget at gøre med at den oprindelige Wasp, Janet van Dyne, døde da Hope var lille, og Hank har aldrig villet fortælle Hope hvordan hendes mor døde. Hvis man kender tegneserierne, så fungerer dette næsten som en henvisning til Hanks voldelige fortid, dvs. det antydes at det måske var ham der dræbte hende – men der er heldigvis en anden forklaring.

ant-man-comic-con-612x380-103475Efter mange underholdende, kiksede tilløb bliver Scott selvfølgelig ferm til at bruge Ant-Man-dragten, med hvilken han kan skrumpe til myrestørrelse og kommandere rundt med seks forskellige myrearter der har hver deres specielle evne (nogle er giftige, nogle kan danne broer, etc.). I klimakset, hvor han skal stjæle skurkens Yellowjacket-dragt, bliver hans trio af småkriminelle venner rekrutteret til at hjælpe med missionen. Den klimatiske scene er rent sci-fi-mæssigt virkelig, virkelig fed, men kan ikke omtales uden spoilers.

Historien foregår også på baggrund af at Scott har en 7-årig datter, Cassie, som han efter et fængselsophold forsøger at få samkvemsret med igen. Dette kræver at han kan betale børnepenge og har en bopæl, hvilket i begyndelsen er et stort problem. I tegneserierne endte de med at slå Cassie ihjel (hun var på det tidspunkt lidt ældre), men det havde været lige lovlig ondt og usympatisk at gøre i filmen, så den dårlige idé håber jeg at de også holder sig fra i eventuelt fremtidige Ant-Man-film. Filmen her har også flere referencer til Avengers og ender da også med et hint om at Ant-Man sikkert vil få lov til at komme med på holdet. Denne fine film er afslutningen på “fase 2” af Marvels cinematiske univers og vil fortsætte i Captain America: Civil War til næste år, som påbegynder “fase 3”, og det er allerede bekræftet at Ant-Man også er med i den film. Hovedproducer Kevin Feige har også lige været ude og sige at den nye Wasp, spillet af Evangeline Lilly, kommer til at spille en stor rolle i en af Marvels kommende film. Så dét glæder vi os til!

Sidst vil jeg blot kommentere at det er sejt at se internet-kendte geek girls i Marvel-roller; i Ant-Man er der en lille rolle til søde Anna Akana, som de senere år har arbejdet hårdt på at skabe sig en karriere på YouTube, og i næste års X-Men: Apocalypse kommer vi til at se Olivia Munn i rollen som ingen ringere end en af de vigtigste X-heltinder, Psylocke. Dejligt at disse dages superhelte-boom kan give et karriere-boost til de værdigt trængende super-fans!

Karakter: 9 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet 45

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *