Maze Runner: Infernoet

maze_runner_2_plakat1Maze Runner: Infernoet
(Maze Runner: The Scorch Trials)
Film, USA 2015, 131 min.
Instr.: Wes Ball
Medv.: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, m.fl.

Den første Maze Runner film (anmeldt i Himmelskibet nr. 42) indspillede 340 mio. dollars, og derfor er anden del af denne Young Adult-serie (som er en trilogi) allerede i biffen nu, præcis et år efter den forrige. Gruppen af venner der overlevede labyrinten og slap ud i den omkringliggende postapokalyptiske verden, stadig uden at kunne huske hvem de er, finder nu sig selv hos nogle tilsyneladende venligtsindede folk som giver dem mad og et sted at sove, men det viser sig hurtigt at de i virkeligheden er den slemme virksomhed WCKD (udtalt “wicked”), som de unge så må undslippe fra endnu en gang. Hvad sker der i verden? Hvad vil WCKD egentlig? Det får man kun vage oplysninger om. De vil finde en kur for en zombievirus som hærger verden, og de unge har på en eller anden måde udviklet et stof til det formål i deres krop da de overlevede labyrint-testen. Derfor er de jaget vildt af WCKD, og må begive sig gennem en ørken og senere ruinerne af en ødelagt storby. Da vores hovedpersoner har hukommelsestab er der ikke de store muligheder for personskildring hos dem – hvor heldigt; så behøver forfatteren (heller) ikke spilde tid på dét! Baggrundshistorien er ganske håbløs, og filmens egentlige formål er kun at sætte nogle banale actionscener sammen i løbet af et ligeså banalt forfølgelsesplot. Personernes karisma er ikke-eksisterende, lige bortset fra et par minutter hvor Alan Tudyk dukker op og spiller skuespil. Og om jeg begriber at de har en komplet intetsigende fyr som Dylan O’Brien i hovedrollen, når de kunne have givet den rolle til det væsentlige britiske talent Thomas Brodie-Sangster i stedet for bare at skubbe ham i baggrunden som en af de erindringsudfordrede gutter der ikke rigtig bidrager til historien. Hvor den første film i det mindste havde nogle spektakulære tableauer og vagt interessante persontyper, er toeren simpelthen gabende kedsommelig. Og lur mig om ikke WCKD nok skal vise sig at være the good guys i tredje film, så hele vores hovedpersoners store flugt bare ender med at være spild af tid. Så: Spændende historie? Nej. Spændende personer? Nej. Action? Ja, men spændende action? Nej. Jeg håber sandelig at bøgerne er bedre end dette, for ikke engang de mest uvorne teenagere fortjener at blive spist af med inkompetente fortællinger som denne.

Karakter: 3 stjerner ud af 10.

– Tue Sørensen

Dette indlæg blev udgivet i Film, Science Fiction og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *