Fall of Gods – She is gone

Fall-of-gods-1Fall of Gods – She is gone
Illustreret historie af Rasmus Berggreen og Michael Vogt
MOOD, 2015

Jeg har i et par år fulgt med i hvad der var af spændende projekter på crowdfunding-sider som Kickstarter, Indigogo og Booomerang.dk og har været med til at støtte forskelige bog-, tegneserie- og spilprojekter. Siden crowdfunding-tjenesten Kickstarter gjorde det muligt for danskere at oprette projekter, har jeg specielt holdt øje med hvilke projekter som har deres udspring herhjemme.

Et af de projekter som virkeligt fangende min opmærksomhed, var Fall of Gods, et bogprojekt om en verden i vikingetiden hvor der er trolde og jætter, men hvor guderne ikke gør meget væsen af sig. Udover at dette selvfølgelig er en interessant scene for en bog, så var det det grafiske udtryk der virkeligt fangede mig. Folkene bag bogen laver normalt illustrationer og grafik til computerspil og film, og det grafiske spiller en stor rolle i denne bog.

Fall-of-gods-3Historien er ret simpel. En tidligere kriger er faldet til ro og har slået sig ned i ødemarken med sin hustru. En dag han kommer hjem, er hun blevet bortført, og han drager ud for at finde hende og hendes bortførere. Hans jagt er fortalt ved en masse virkeligt fede illustrationer, som hver følges af en kort tekst. Man følger således hvordan han kæmper mod skovfolk, jætter, trolde og ikke mindst hans møde med Fenrisulven.

Historien er som sådan ikke den store, men illustrationerne er hele bogen værd. De er detaljerede og fortæller bedre end teksten en historie om en dyster nordisk mytologiverden hvor der er mange andre væsner end mennesker der bebor Midgård. Det er således også en bog jeg har bladret igennem flere gange for at se på illustrationerne.

Bogen afsluttes med et afsnit hvori forfatterne beretter lidt om tilrettelæggelsen og arbejdet med det grafiske udtryk, samt en række skitser og billeder der blev lavet for at sætte en ramme om universet.

Historien afsluttes ikke, så jeg kommer helt sikkert til at holde øje med hvornår næste bind kommer på Kickstarter.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 45

Fall-of-gods-2

Dette indlæg blev udgivet i Bøger og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *