Mogens Sørensen – Tong den vise drage

Tong-og-andreTong den vise drage og andre fortællinger
Novellesamling af Mogens Sørensen
Selvudgivet, 2015

Jeg kender Mogens Sørensen fra SFC-møder, hvor vi har spist sammen på Valby Kulturhus og gået til møderne sammen. Jeg vidste dog ikke at Mogens også er forfatter. Hvis man søger på YouTube, dukker der også videoer op med guitar-undervisning og sange, så han har en del at byde på.

Tong den vise drage er en samling af forskellige historier forfattet af Mogens Sørensen. To af dem er blevet brugt i Folkeskolen, bl.a. Folkeskolens afgangsprøve 2008. Man kan sige at de har en vis kvalitet for at blive udvalgt til dette.

“Tong den vise drage”, selve historien som hedder dette, er en historie om to drager i det gamle Kina. Det er et møde mellem de to, hvor den ene er en fredelig østlig drage og den anden en krigerisk vestlig drage. Det er forholdsvis det østlige og vestlige Kina der tales om. De to drager inddrages i et oprør mod en tyrannisk kejser. Historien fortsætter i en historie som hedder “Drengen, dragen og den fremmede”. De to historier er af en kvalitet som gjorde at jeg tænkte over om Mogens havde oversat dem fra kinesisk til dansk, men det er nok ikke tilfældet. De er skrevet som kinesiske folkeeventyr.

Bogen indeholder også to dyrefabler som er fortællinger om mobning og tolerance. “BogPeter og Slaphans”, som er en parodi på et folkeeventyr, er også med. “Tidens spørgsmål” handler om de græske guder som har problemer med at forstå menneskene under dem.

Jeg syntes at bogen er et flot værk, og det bliver spændende hvad der mere kommer fra den kant. Bogen fås i fysisk format som er i en ret god kvalitet. Der er også en elektronisk version som er lidt billigere. Mogens har en glimrende fortælle-stil og det er en fryd at læse bogen. Jeg vil give bogen 9 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet 47

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Novellesamling og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Mogens Sørensen – Tong den vise drage

  1. Pingback: Tong den Vise drage, ny udgave - Mogens Sørensen ForfatterværkstedMogens Sørensen Forfatterværksted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *