Kenneth Bøgh Andersen – Den faldne djævel

den-faldne-djaevelDen faldne djævel (Den store djævlekrig 6)
Roman af Kenneth Bøgh Andersen
Høst & søn, 2016, 304 sider.

Da Kenneth Bøgh Andersen sidste år genoplivede sin serie om Den store djævlekrig vagte det stor glæde blandt seriens fans, og efter at have læst den første af de to nye bind (se min anmeldelse i Himmelskibet nr. 46) ventede jeg med spænding på sidste bind. Forfatteren kogte ikke bare suppe på serien, men havde rent faktisk fået ideer som retfærdiggjorde en genopliving af serien.

De sidste to bind hænger sammen, og fortæller om Filip som endnu en gang er kommet tilbage til helvede, men der er noget helt galt i såvel himmelen som i helvede, og der er en gammel fjende, der har fundet vejen tilbage fra hvorend det er døde djævle ender. Og denne fjende har ikke blot tænkt sig at hævne sig på Filip, han har planer om at overtage alle dødsrigerne. Han starter bl.a. med at starte ragnarok, og dermed gøre det af med vikingernes dødsrige. Midt i ragnarok sikre han sig også våben som han vil bruge imod den kristne gud og mod djævelen.

De planer, som udrulles, er ikke lige til at gennemskue, hverken for Filip eller for læseren, hvilket gør det til en spændende fortælling, for selvom man ved hvem fjenden er, så er det ikke til at gennemskue hvad rænkespillet helt går ud på. Kenneth Bøgh Andersen viser endnu en gang at han formår at skrive ungdoms-fantasy/horror som den voksne læser også vil kunne sætte pris på, og jeg må hellere se at få læst de gysersamlinger som han udgav sidste år.

Den nye historie rundes af i Den faldne djævel, og historien om Filip er nok også afsluttet nu, men nu må vi se om der om nogle år igen bliver behov for hans hjælp i helvede.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet 50

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *