Robin Hobb – Snigmorderens Lærling

Snigmorderens Lærling
Roman af Robin Hobb
Cicero, 422 sider, 159kr.

Unge Fitz er uægte søn af den ædle prins Chivalry, men vokser op i skyggen af det kongelige hof hos den stive og bistre Burrich, prinsens staldmand. Hans fødsel var noget af en skandale og bragte prins Chivalry i vanære og eksil. Fitz bliver derfor behandlet som noget af en paria af alle ved hoffet, undtagen af hans uslebne bedstefar, kongen Shrewd, som ser muligheder i drengen. For i Fitzs blod løber den magiske kraft Evnen. Fitz kommer i lære som snigmorder og agent for kongen, hos den hemmeligfulde Chade. Hvem siger nej til det? Og Fitz har da heller ikke rigtigt noget valg, fortæller Chade, for bastarder der ikke er til nytte, lever ikke længe.

Det er et omtumlet liv unge Fitz bliver kastet ud i. Chivalry’s bror Regal og hans støtter ser ham som en potentiel rival til tronen, og vist hellere død end levende. Fitz splittes også mellem Burrich pligter om dagen, Chades hemmeligheder om natten – og det frie liv blandt byens skarnsunger, når Fitz en sjælden gang kan slippe væk, og for nogle timer bare kan være sig selv. Snart vokser Fitz til. Barbariske plyndringsfolk hærger kysterne, og forvandler folk ved hjælp af modbydelig sortekunst. Fitz sendes ud på sin første farlige mission, og selvom mange betragter ham som en trussel mod tronen, kan han hurtigt vise sig at være nøglen til kongedømmets overlevelse.

Det er et dybt og troværdigt univers Robin Hobb har skarpt, og hvorfra hun har spundet en spændende historie, med gode bipersoner. Verdenen har dybe rødder i fantasy, men er helt sit eget. Som layouter er det også mig en glæde at se så flot en udgivelse. Jeg ser frem til at læse forsættelsen, Kongelig snigmorder.

Anmeldt af Bjarne Sinkjær i Himmelskibet nr.52

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *