Jannich Allan Stæhr – Skriftrullerne

Skriftrullerne
Af Jannich Allan Stæhr
Selvudgiven (Saxo Publish), 2017, 198 sider

I tidernes morgen skabtes fire guder ud af deres egen vilje til at eksistere. De skabte mennesket for at kunne få styrke igennem deres skabningers tilbedelse. Igennem tusinder af år gik mennesket fra at tilbede guderne, til at glemme dem. Nu har mennesket koloniseret store dele af universet, men krig og ufred er fulgt med. Rummet er derfor nu delt op i sektioner, og en svag fredsaftale er på plads.

Da guderne stadig havde tiltro til mennesket blev en ung munk overbragt nogle skriftruller, indeholdende viden der kunne gavne menneskeheden. Men hvis brugt på den gale måde ville give individer ufattelig magt, hvilket ikke var intentionen. Munkens orden satte sig for at gemme skriftrullerne, til den dag hvor menneskeheden er klar til at få dem afsløret. De har nu holdt vagt over hemmeligheden i umindelige tider, mens mennesket generelt har glemt guderne, og de der husker dem, betragter dem som rester af gamle skrøner.

Siggy er arkæolog og har en stor interesse for historiebøger. En dag finder han i en gammel bog et spor til hvor skriftrullerne kunne ske at være. Han får hyret et rumskib, og samlet en lille besætning, og så går jagten ellers fra planet til planet i jagten på spor der kan bringe dem nærmere målet. De er dog ikke de eneste der jagter skriftrullerne, og hvis det ikke skulle være nok, så har rumpirater det med at angribe fra tid til anden.

Der er godt fart over historien, der på sine ca 200 sider bringer besætningen rundt i universet. Den meget fokus på aktion har dog ikke efterladt meget plads til at lære personerne at kende, og har kun meget begrænsede beskrivelser. Man lærer dem heller ikke så meget at kende gennem deres handlinger. Målgruppen for bogen er nok også mest unge der gerne vil have et højt tempo, jeg tænker dog at forfatteren med fordel kan fokusere noget mere på at give sine hovedpersoner noget mere personlighed i sin næste bog. Men som en hurtig gang rumaktion virker bogen fint.

Anmeldereksemplar stillet til rådighed af forfatteren.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *