Synne K. Eriksen – Elaras Trøst

Elaras Trøst – De Tre Tyste (2)
Af Synne K. Eriksen
Turbine, 2017, 324 sider

Sidste år udkom det første bind i serien om De Tre Tyste. Bag den stod debutanten Synne K. Eriksen, der med udgivelsen solidt fik plantet sit træ i skoven af fantasyudgivelser.

Og apropos skoven, så er det her vi er igen. Fortællingen om menneskedrengen Sigurd og klokkemageren Myrhat tager os endnu en gang med ud i den store altomfavnende Skov, i en søgen efter Sigurds forsvundne lillesøster, Svanhild. De to er dog ikke alene på deres farefulde færd. Med sig har de en gruppe krigere, der skal beskytte dem, men Sigurd fornemmer, at et eller andet ikke er som det skal være. En nat møder Sigurd skyggefolket og skyggen Oresme, det bliver et møde, der ændrer alt …

Elaras Trøst er en fortælling med mange lag. Klokkemagere, skyggefolk, mørke kræfter, slægter, fjendskab og historien er alt sammen flettet elegant ind i de to hovedpersoners rejse. Det nordisk inspirerede univers, fortællingen foregår i, er formfuldendt.

Det er et privilegie at se en debuterende forfatter blomstre, og det skal jeg da lige love for, at Synne Eriksen gør. Selv om første bind i trilogien, Beskytteren, var en solid fortælling, folder hun virkelig sit talent ud i toeren. Sproget er nuanceret, gennemarbejdet og lyrisk – og måske endda sine steder en tand for avanceret til den tiltænkte målgruppe (10-14 år). Det rokker dog ikke ved, at Elaras Trøst er en imponerende udgivelse, og voksne læsere af fantasy vil utvivlsomt også med glæde kunne tage med Sigurd og Myrhat på rejse.

Dette andet bind af serien om De Tre Tyste er helstøbt fantasy. Den er langt mere brutal end sin forgænger, men også langt mere modig. Der er store følelser på spil i Elaras Trøst – sorg, savn, kærlighed, venskab og svigt. Fortællingen vokser vildt som træerne i den store Skov, og vi glæder os allerede til den sidste del!

Anmeldt af Helle Perrier i Himmelskibet 54

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *