Brandon Sanderson – En Konges Vej – del 2

En Konges Vej – del 2
Stormlysfortællingerne 1
Roman af Brandon Sanderson
Ulven og Uglen, 2017, 887 sider

Brandon Sanderson er en yderst produktiv forfatter. Ikke mindst når man betragter størrelsen på de bøger, der kommer fra hans hånd – de er ikke ligefrem små pamfletter. En Konges Vej – del 2 tæller da også hele 887 sider.

Selv om det er den samme historie, der bygges videre på, og de samme protagonister, så er del 2 en noget anderledes læseoplevelse. Første del var på mange måder et (langt) anslag. Her fik vi opbygget verdenen Roshar, der består af sten og storme, og som på trods af sin fremmedhed fra vores egen, alligevel er genkendeligt og dragende. Der er stadig en del tilbageblik i fortællingens anden del, men vi kommer meget tættere på vores to hovedpersoner. Alt sammen i et herligt højt tempo, hvor der virkelig sker noget. Der er blandt andet nogle fænomenale kampscener. Vi får heldigvis også at vide, hvorfor Kaladin, eller bare Kal, valgte at blive kriger i stedet for kirurg, samtidig med at han efterhånden bliver bemærket af sine overordnede i takt med at hans evner og berømmelse stiger. Hele beskrivelsen af det dødsdømte arbejde, der udføres af de vedholdende bromænd, hører i det hele taget til bogens absolut mest læsværdige.

I den øverste halvdel af samfundet finder vi igen Shallan, der konstant har sin families uheldige omstændigheder lurende i baghovedet.

Samtidig har Dalinar en plan om at træde tilbage som højfyrste.

Der sker ufatteligt mange ting i bogen, og der er mange personer, steder og begivenheder både i nutid og fortid, der flettes sammen. Det er med at holde tungen lige i munden, når man tager turen til Roshar. Men det er virkelig besværet værd!

En Konges Vej – del 2 er på alle måder en medrivende læseoplevelse. Hvis man blev fanget af den første halvdel, vil man uden tvivl elske denne fortsættelse. Det klæder også fortællingen, at der er kommet en del mere fart på. Skiftet mellem de forskellige karakterer kan nogle gange være nervepirrende og frustrerende, men det er besværet værd. Sanderson er rigtig god til at veksle mellem det mere handlingsprægede og det mere detaljeorienterede.

Det er noget af en mundfuld at kaste sig over Stormlysfortællingerne, men er man til det episke og storladne, bør man give serien en chance. Ikke mindst fordi forlaget Ulven og Uglen har begavet alle os fantasyelskere med romanen på dansk i en fremragende oversættelse af Jakob Levinsen. Tredje bog i serien, Oathbringer, udkom i øvrigt i november 2017 på engelsk.

Anmeldereksemplar er stillet til rådighed af forlaget

Anmeldt af Helle Perrier i Himmelskibet 54

Note: Der køre lige nu en crowedfunding kampange der skal hjælpe til at financierer næste bind: https://www.indiegogo.com/projects/bring-stormlysfortaellingerne-2-til-live-books#/

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *