H.P. Lovecraft – Gamle tosse

GAMLE TOSSE
Novelle af H.P. Lovecraft
HN Publishing, 2020

I forlaget HN Publishings projekt med at oversætte og udgive alle Lovecrafts noveller som e-bøger og lydbøger er turen nu kommet til ’Old Bugs’. Novellen er fra 1919, men den blev dog først udgivet i 1959. På dansk er det blevet til ’Gamle tosse’. Novellen handler om en gammel mand der er gået i hundene pga. druk. Han arbejder nu på et værtshus med div. forfaldent arbejde, men når der kommer unge ind, kan han blive forfærdeligt vred i sit forsøg på at afskrække dem fra at drikke. Lovecraft skrev novellen for at afskrække en af sine bekendte fra at drikke alkohol.

Dette er ikke en særlig kendt Lovecraft-novelle, men i bestræbelsen på at udgive alt, så skal den selvfølgelig tages med. Som med de andre udgivelser fra HN Publishing, så er dette en glimrende oversættelse, men det er nok en udgivelse som kun er for de få.

Anmeldereksemplar leveret af forlaget.

Anmeldt af Thomas Winther i Himmelskibet nr. 60

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Novellesamling og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *