A Winter’s Daydream

A Winter’s Daydream
Visuel novelle
ebi-hime, 2019
Xbox One, PS4, Nintendo Switch, PS Vita og PC (Steam)

Jeg har spillet A Winter’s Daydream på min PlayStation Vita. Det er et lille bærbart system. Systemets ydelse ligger et sted mellem en PS2 og en PS3. Det er sat op til ikke at køre så hurtigt som en PS3, da det ville blive meget varmt og ikke have meget batteritid. Der er et rygte som kører lige nu om at Sony vil lukke online butikken på PS3, PSP og PS Vita. Så kan vi kun bruge fysiske medier på de systemer. Jeg har PSP og PS Vita., så jeg ville være meget ked af hvis det skete. Måske er det en tidlig aprilsnar.

Spillet er en visuel novelle. Man læser tekst, og nogle gange bliver teksten læst op. Der er musik og billeder til. De er typisk ret lækre. Det er en anden og mere moderne måde at læse en bog. Der er nogle gange, hvor man kan vælge at gøre én ud af flere muligheder. Så forgrener historien sig. Man er nødt til at spille flere gange for at se det hele. I denne visuelle novelle er der dog kun en vej gennem hele historien.

A Winter’s Daydream handler om en japansk dreng der kommer hjem fra skole for at besøge sin bedstemor på landet. Han tager toget gennem det japanske landskab. Han ankommer hos sin bedstemor. Om morgen opdager han at hans bedstemor er blevet forvandlet til en ung pige. Hans søster ankommer senere. Hende har han et svært forhold til. Det handler så meget om hans bedstemors utrolige forvandling. Hun har lyst til en masse ungpigeting igen.

Spillet er godt at spille op mod jul. Det gjorde jeg også. Jeg frygtede lidt at hovedpersonen ville få et frækt forhold til hans bedstemor, når hun nu var blevet til en ung pige. Det skete heldigvis ikke. Det er jo en PlayStation. Det skal være for børn.

Man bliver lidt træt af at læse de lange tekster i spillet. De fortsætter derudaf i hvad der føles en uendelighed. Det er måske meget typisk af bøger at der er skrevet en del. Forfattere burde fatte sig mere i korthed, synes jeg. Spillet kan gemmes når som helst, men det virker i grunden ikke. Man kan gemme spillet, og når man starter det igen, kan man risikere at skulle igennem en halv times tekster, før man er hvor man slap. Det er ikke så ideelt til toget, hvor det ikke altid er ideelt at gemme spillet.

Spillet kan spilles af børn. Jeg tror bare ikke de gider læse en masse tekst. Børn vil have hurtig action her og nu. Jeg kan forestille mig at man spiller det ved at trykke på musen på Steam. Spillet kan køres på en gammel Windows XP computer. Det kræver ikke det store. Det er en god, men lidt langtrukken historie. Hvis man har en PlayStation, har man adgang til en god omgang japansk kultur. Mange er ret vilde med det.

7 ud af 10 stjerner.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr. 61

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *