Draugen

Draugen
Computerspil
Red Thread Games, 2019
På Steam(PC), Xbox One og PlayStation 4

Draugen er et mysteriespil med overnaturlige elementer. Det er et førstepersons-spil fra den legendariske spiludvikler Ragnar Tørnquist, som har en fortid som udvikler i norske Funcom, hvor han udviklede MMO’er og spil. Senere er han startet for sig selv.

Ragnar har stået bag en science fiction-MMO, der hedder Anarchy Online. Både Bjarne Sinkjær og jeg har spillet det. Det er et dødssygt spil. Basalt set er det at rende rundt i en dungeon. Man går ind i et rum. Her er der en mand. Jeg trækker min pistol og skyder. Han skyder. Jeg skyder. Manden er død. Ind i de næste par rum, hvori der også er en mand man skal skyde med. Der er 200 levels ens karakter kan stige! Jeg kunne se at der er seks missioner i hele spillet. De ændrer sig lidt, men grundlæggende er de det samme gennem hele spillet. Man er nede på en planet, hvor kolonister kæmper mod oprørere. Det gør de i al evighed. Der er aldrig en side der vinder. Der er også en nyere MMO fra Ragnar, som hedder The Secret World. Den har jeg ikke fået spillet. Den ser meget bedre og mere varieret ud end Anarchy Online. Den er inspireret af Dreamfall. Han har også lavet The Longest Journey, som er fortsat i Dreamfall og Dreamfall Chapters. De er pege- og klikke-eventyr. Jeg var ret imponeret over Dreamfall i nullerne. Jeg spillede det på den oprindelige Xbox. Det er ligesom en hel virtuel verden inden i den sorte kasse. For nyligt har jeg spillet alle tre igennem og er ikke så imponeret længere. Nu er jeg blevet vant til store, virtuelle 3D-verdener. Historien handler om Stark, som er vores verden i fremtiden, og Arcadia, som er en fantasy-middelalderverden der er splittet fra vores verden. Der er både science fiction og fantasy. Nogle kan rejse mellem de to verdener. Det er nogle lange historier, Ragnar gerne vil fortælle her. Det er en rigtig fed historie som fortælles gennem de tre spil.

Draugen skuffede mig. Tidligere har Ragnar lavet lange fortællinger. Draugen tog mig kun tre timer at gennemføre. Jeg synes dog at spillets verden var meget flot præsenteret. Man spiller Edward Harden, som er ude for at lede efter sin forsvundne søster. Man er kommet til en norsk landsby i 1920. Den er helt tom af en eller anden grund. Det ligner rigtigt Norge. Norge er kulturelt næsten ligesom Danmark. Man skal til Finland og Finmarken for at se noget anderledes kultur.

I spillet kan man gå hvorhen man vil, men handlingen er stadig meget lineær. Man kan få en ung kvinde, Alice, til at hjælpe sig med at opklare mysteriet. Man indlogerer sig i et hus i landsbyen. Der er seks kapitler i spillet. Hvert kapitel er en dag. Vejret og stemningen ændrer efter Edwards sindstilstand. Der kunne godt have været gys i spillet, men det har udvikleren ikke fået realiseret. Titlens Draugen er et uhyggeligt væsen der lever i vand. Flemming Rasch har fortalt at han havde brugt det i hans rollespil. Jeg havde forventet mig mere.

Grafikken er rigtig flot, lavet med Unreal Engine 4. Musikken og lydene er fine. Man kan høre musikken på YouTube. Spillet kan godt spilles af børn. Jeg spillede det med en Xbox-controller. Det er meget typisk at spil, som også er til konsol, understøtter controller. Jeg har ikke fået alle achievements. Der er nogle enkelte ting jeg mangler at se. Til sidst står der, når man har gennemført spillet, at der kommer mere fra de to hovedpersoner. Jeg gad godt have Ragnar med til Fantasticon som æresgæst en dag. Jeg ved ikke om con-deltagerne kender ham, men dette kunne de komme til.

7 stjerner ud af 10.

Anmeldt af Andreas J. Søe i Himmelskibet nr.61

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *