Ry Kristensen – Dragesten

Dragesten
Bind 1 : Dragehjerte, 2019, 204 sider
Bind 2 : Sersi Wicca, 2021, 290 sider
Romanserie af Ry Kristensen
Forlaget Evig

Søskendeparret Le og Mark har hørt historier om krigen imellem dragemeneskene og heksene, og om hvordan den nuværende Kong Nok sammen med de 6 hekseklaner overtog magten og besejrede dragemenneskene. De to børn havde dog næppe forstillet sig at de snart skulle blive inddraget i konflikten, men da deres familie bliver angrebet af hekse bliver familiens hemmeligheden endeligt afsløret for dem. De er dragemennesker, men for at beskyttet dem har de aldrig fået dette at vide. Nu er krigen dog ved at bryde ud igen, og det er nu nødvendigt for dem at kende sandheden. Da de dog aldrig har været i deres drageform, så kan heksene ikke fornemme deres sande natur. De beslutter sig derfor for at vil hjælpe med at indfiltrer konge slottet for og hjælpe med at skaffe nogle af de dragesten der kan give dem deres drageform. Deres mor er dog modstander af at de skal indblandes, så de sniger sig afsted uden hendes viden. Le ender med at tage tjeneste ved en ond  heks, og i et forsøg på at sætte efter Le ender Mark med at arbejde i slottes stalde.

Det lykkede at skaffe nogle af dragestenen, noget som Kong Nok til at blive nervøs for om dragemeneskene skal blive magtfulde igen. Bog to starter derfor med at han torturerer en række folk for at få oplysninger om vor dragemenenskene befinder sig. Krigen er dermed rykket endnu tættere på.

Allerede i bind 1 begynder der at vise sig tegn på at der er en sammenhæng imellem hekse og dragemenneske, og at de måske er afhængige af hinanden. Dette er der yderligere spor af i bind 2. Her bliver det også tydeligt at alt ikke er sort/hvidt, og at der er gode og onde på begge sider af konflikten, og at problemet bl.a er gammelt had og ønske om hævn. Det er nu op til de unge at prøve at få konflikten løst, og undgå den helt store krig.

Der er fuld fart over historien, og man kommer hurtigt ind i universet og konflikterne. Det er ganske glimrende fantasy skrevet til unge. Bøgerne er hurtigt læst, og de holder både højt tempo og spændingsniveau hele vejen igennem. Så nu er det bare at vente på næste bind i serien.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Fantasy, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *