Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel – 78

78o
Af Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel
Gyldendal, 2023, 108 sider

I 2009 havde Kenneth Bøgh Andersen novellen ”78o” med i antologien Fimbulsommer (Tøkk, 2009) , en novelle der nu i samarbejde med Lars Gabel er blevet til en tegneserie. Jeg havde ikke læst novellen, hvilket jeg var glad for da jeg læste tegneserien, for der er et par tvist i historien som virkeligt kom bag på mig nu hvor jeg ikke kendte historien i forvejen.

Global opvarmning har gjort at der i løbet af dagtimerne kan der blive op til 78 grader udenfor hvilket stort set umuliggør at bevæge sig rundt der. Et søskende par prøver at snige sig rundt i resterne af en stegt civilisation i de kølige timer for at finde mad og ikke mindst kølige steder at opholde sig. Ud over mad og vand leder de også efter deres forældre, som der måske er et lille håb om er et sted derude. Varmen gør det ikke kun svært at overleve, men også at holde styr på tankerne da man hurtigt kommer til at hallucinerer i varmen, og kan have svært ved at holde styr på hvad der sker rundt om sig.

Historiens tvists så jeg som nævnt slet ikke komme, og specielt ved det første måtte jeg lige lægge bogen fra mig et øjeblik, for så at gå nogle sider tilbage og læse igen, fordi det var så vel udført.

Lars Gables illustrationer og Kenneth Bøgh Andersens historie passer perfekt sammen giver det en virkelig fængende læseoplevelse.

Det er en virkelig barsk historie, om et mene der må siges at være højaktuelt, hvilket jeg også tænker er grunden til at novellen er blevet taget frem igen og blevet til denne flotte udgivelse.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Science Fiction, Tegneserier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *