M.R. Sander-Nielsen – Skyggernes rige

Skyggernes rige
Gyserroman af M.R. Sander-Nielsen
Skriveforlaget, 2023, 156 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Den lille nordjyske by Aakirkebo er i forfald. Der kommer ikke nye beboere til i samme fart som de ældre beboere falder fra. På kirkegården går den noget desillusionerede graver Peder Hansen. Han hjemsøges af fortidens minder, både i tanker og drømme, men også i form af forskellige former for gengangere. Hans erindringer genkalder sig bl.a. da han som helt ung skulle ud og tjene på en anden gård hos nogle mennesker som var alt andet end gode ved ham. Det er dog ikke kun i erindringen dette vender tilbage, for han begynder også at se en omvandrende forrådnet udgave af den gårdmand han tjente hos.

Noget andet er dog da han bliver støder på sin ungdomskæreste Agnes. De har ikke set hinanden i 50 år, men forsøger at genoptage kontakten. Peder er dog så vandt til at leve et tilbagetrukkent liv at det er svært at lukke andre ind.

Bogens tone er gennemgående trøstesløs. Peder er blevet gammel og bitter og kan ikke slippe de dårlige ting der er sket i fortiden, og har måske ikke rigtigt lyst til at slippe det. Selv da Agnes dukker op med sit livsmod, så er tristheden omkring Peder svær at trænge igennem.

Dette er forfatterens debut roman, og på mange måder en fin debut. Det virker dog som om han ikke haft en plan om hvor han ville hen med historien, og der er ting der ikke rigtigt følges til dørs. Efter endt læsninger sidder jeg med en følelse af bogen enten burde have været kortere ved at historien enten skulle have været strammet op, eller at den kunne have brugt at der blev brugt mere plads på at udbygge Peders historie.

Men en fin debut, og jeg vil da bestemt holde øje med hvad der ellers kommer fra M.R. Sander-Nielsen.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *