Sinus Reuss – Superstorm

Superstorm
Roman af Sinus Reuss
Krabat, 2024, 194 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Da jorden stort set er blevet ubeboelig pga. klimaforandringerne flygter de der har ressourcerne til Mars. De resterende må forskanse sig under gigantiske kupler for at skærme sig mod solens farlige stråler, samt de forfærdelige tornadoer der hærger. Selv de mindste hvirvelvinde kan flå arme og ben af et menneske, eller man kan risikere at blive ramt af nogle af de ting vinden har samle op på sin vej om, som nu slynges rundt med ufattelig fart.

Jannie og Ole bor med deres mor i en af disse kuppelbyer, og sammen med andre prøver de både at sikrer sig overlevelse samt arbejde på drømmen om en verden der er mindre ugæstfri. Katastrofen rammer dog en dag hvor flere store tornadoer rammer kuplen samtidig og smadre selv deres beskyttelse som hele byen. De to unge overlever mirakuløst og må nu forsøge at skabe sig en vej igennem landet til en anden kuppel  hvor de kan finde sikkerhed.

Ingen tvivl om at det er en farefuld færd de t unge begiver sig ud på, men verden udenfor er ikke helt så ugæstfri som beskrevet, og der er hjælp at hente på deres færd igennem det smadrede og øde landskab.

Den forrige bog jeg læste af Sinus Reuss var CPH under vand, hvor klimakatastrofen var begyndt at indtræde, men hvor mennesket stadig kunne nå at indrette sig på de nye forhold. I Superstorm er vi langt på den anden side af katastrofen, og mennesket er nu tvunget til at indrette sig for at have et håb om overlevelse.

Beskrivelserne af hvirvelvindene gør dem ekstra truende da den næste virker til at de har en bevidsthed og at de nærmest går fokuseret efter de få mennesker der er tilbage. Det er en både spændende og hurtigt læst ungdomsdystopi.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *