Sinus Reuss – CPH under vand

CPH under vand
Roman af Sinus Reuss
Science Fiction Cirklen, 2022, 240 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Efter klimaforandringerne har været skyld i stigende vandstande, er flere byer blevet oversvømmet. Beboerne har indrettet sig på dette og byerne er omdannet til flydende byer, og beboerne i de nederste etager har enten sikret leglighederne med indtrængende vand, eller købt møbler der kan flyde hvis vandet trænger ind.

København er blevet til en af disse flydende byer, og mange har tilpasset sig denne møde og leve på og kunne ikke drømme om at flytte tilbage på land.

Nini bor i det midtjyske og bryder sig ikke om tanken om at leve i en vandby. Hun har faktisk så meget imod tanken at hun ikke har besøgt sin bror Kim i de seks år han har boet i CPH. Efter endnu et forlist forhold trænger hun dog til en ferie og beslutter sig for at tage over og besøge ham.

Kim er i gang med et fotoprojekt sammen med Kat. De to flirter heftigt, og de lægger meget i luften at de skal finde sammen, men det er ikke sket endnu. De sker dog en aften under en orkan, hvor de har overtalt Nini til at tage med til en fest på en færge. ”Hvem helvede får den idé at holde en fest på en færge når der en orkan?” er Ninis tanken om festen mens hun desperat forsøger at overleve den kraftige søsyge hun rammes af. Kim og Kat har kun øje for hinanden, så Nini er overladt til sig selv. Hun bliver dog reddet af en smuk kvinde, og pludselig er hun selv midt i en kraftig flirt.

Bogen er ikke en bog om klimaproblemerne, men derimod en fortælling om et samfund der har indrettet sig på de nye forhold. Der er masser af ny teknologi i bogen der passer til den tid den foregår i, men science fiction delen er blot rammen om en fortælling om nogle mennesker der forsøger at find sig til rette i verden og i kærligheden.

Der er også nogle mystiske ved Kim og Kats fotoprojekt, hvor de tager billeder i den gamle verden under vandet. Det er som om Kat kan se fortidens mennesker når hun fotograferer, noget andre ikke ser, men for hende er det meget virkeligt.

Det oprindelige manuskript var oprindeligt en samling af 4 noveller, men det endte med at de to af novellerne blev skrevet sammen til bogen som den er nu. Det er nogle gang jeg godt syntes man kan fornemme at det var to historier der var skrevet samme, men i det store hele så fungerer den fint som den roman den endte ud med at blive.

I en tid med noget fokus på klimaproblematikkerne er denne bog et ganske godt bud på hvordan samfundet kan ske at måtte indrette sig i fremtiden.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Roman, Science Fiction og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *