Alice Aagaard & Peter Pedersen – Willumsens slagteri

Willumsens slagteri
Roman af Alice Aagaard & Peter Pedersen
Byens forlag, 2024, 532 sider

Anmeldereksemplar leveret af forlaget

Ved den norddjurske landsby Ilinghøj findes en lang række gravhøje. Ikke alle har fået lov at ligge i fred, men der er dele af lokalbefolkningen som ved at man skal passe på omkring disse, og ikke mindst omkring den nærtliggende mose.

I byen ligger også et nedlagt slagteri. Det har stået tomt i omkring 80 år, og i alle disse år har kommunen ejet det, men nu er bygningerne sat til salg. Lokale kræfter med hjemmeværnets kompagnichef Erland i spidsen har lagt planer for at ville købe slagteriet, for de ved nemlig hvilke hemmeligheder der gemmer sig i de gamle slagtehaller.

En der intet kender til disse hemmeligheder er Thea. Hun skal bare væk fra Århus, da hun plages af en ukendt stalker. I sidste øjeblik lægger hun det vindende bud på slagteriet, og så er hun ellers klar til at flytte til udkantsdanmark sammen med sin søn.

For politimanden Thomas er det ikke frivilligt at han også må flytte derud. Efter et par uheldige tjenestesager bliver han forflyttet til Ilinghøj. Han kender også til stalking, her er det dog ham der udfører det, da han bliver ved med at kontakte og følge efter sin ekskone.

Det lille lokalsamfund holder på sine hemmeligheder, men nogle af dem begynder da at komme frem i lyset da Thomas begynder at kigge på de sager som den tidligere landbetjente har syltet. Og byens mystiske fortid begynder at afslører sig.

Bogen betegnes som en folk-horror spændingsroman og den trækker også en masse på væsner fra gamle folkesagn. Og det er ikke kun i mosens dis at disse huserer, de opsøger også folk i deres hjem. Og så er der noget med slagteriet, hvor der er en kraft som er blevet forstyrret.

Allerede fra starten af bogen får man at vide at der inden for få dage skal finde noget sted som skal ske under dække af en hjemmeværnsøvelse. Det et der er kommet nye beboere i det nedlagte slagteri var ikke lige en del af planen.

Som så ofte i horrorromaner så tager personerne nogle underlige valg. Bl.a. da Thea er vidne til et overfald og overnaturligt drab vælger hun stadig at blive boende med sin søn, selvom de ikke har megen anden tilknytning til stedet end at sønnen har fået en kat. Men det havde selvfølgeligt også været bremsende for historien hvis hun der var rejst væk.

Der er et fint persongalleri i bogen, men dog ikke svært tidligt at regne ud hvem det er det skal gå ilde, og hvem der nok skal klare den. Den bliver aldrig sådan rigtig uhyggelig, men den har bestemt sine spændende passager, og så har den en god gang sort humor.

Anmeldt af Thomas Winther

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Horror, Roman og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *