Demon Diary

Demon Diary 1-2
Kara/Chihyung Lee/Yun-Hee Lee
Tegneserie i pocketformat
Ca. 200 sider pr. bind
Mangismo 2005

Det er svært. Hulens svært! Hvordan skal man finde ud af at være en ond og hovmodig dæmonhersker, nå man egentlig bare er en lille dreng, som tilmed hverken er ond eller grusom? Tyvedrengen Raenef er udvalgt til at blive en af de få, mægtige herskere over hærskaren af dæmoner. Men han har meget at lære, og han driver bestandig sin læremester, dæmonen Eclipse, til vanvid. For eksem-pel når Raenef bliver ved med at kalde sin lærer ”Hr.”, for derefter at undskylde sin fejltagelse. To ting, som en ordentlig dæmonhersker aldrig kunne drømme om at gøre!

Selv om Raenef er så uegnet til jobbet som dæmonhersker, som nogen overhovedet kan tænkes at være, klarer han skærene på sin egen charmerende og uskyldsrene måde. Han gør hellere sine besejrede modstandere til sine venner, frem for at give dem en grusom død.

Demon Diary er ikke japansk manga, men derimod koreansk manhwa. Det betyder først og fremmest, at serien læses på det, som vi fra skolen er vant til at betragte som den rigtige måde: Fra venstre mod højre. Bortset fra det er forskellen til at overse.

Tegneren kan tydeligvis sit kram, men skal dog vænne sig til, at tegnestilen varierer efter personernes sindstilstand: Når f.eks. Raenef har styr på tingene, fremtilles han som en smuk yngling – for øjeblikket efter at blive reduceret til måbende tumling, når han afsløres i en fejl.

Serien, som foreløbig er udkommet i syv bind, henvender sig mest til det unge publikum, fra ca. 12-års-alderen. Men man kan forholdsvis trygt lade også mindre børn læse med. Tempoet er højt, og der er masser af action. Men selv når der kæmpes på liv og død, og lynene flyver, sker det hele ublodigt og uden dyster alvor. Nærmest småpjattet. Selv en blasert gammel tegneserieveteran må tage sig selv i at fnise over den totalt uansvarlige dæmonhersker, som er mere opsat på at lave numre med den alvorlige Eclipse end på at lære sort magi.

Sammenlignet med andre typer af tegneserier får man rigtig meget for de knap 60 kroner, som et bind koster. Sidetallet varierer, men ligger omkring 200 sider pr. bind, og den tekniske kvalitet er lige så høj som tempoet.

Anmeldt af John Alex Hvidlykke i Himmelskibet nr.13

Dette indlæg blev udgivet i Manga, Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.