Elverfolket – Drømmenes Tid 2

Drømmenes Tid 2 (af 4)
Elverfolket miniserie
Tegneseriealbum
Carlsen Comics 2003

(Denne anmeldelse har også været bragt på www.seriejournalen .dk)

Drømmenes Tid 2 fortsætter historien om de respektive Ulverytteres drømme og hvordan disse resulterer i problemløsning og forsoning. Her får vi 4., 5., og 6. del af historien, med drømme fra Venka, Skumring og Pløk. Det er flotte, følelsesladede og tankevækkende fortællinger, hvori man aner at elverne på symbolplanet repræsenterer alt det smukke og beundringsværdige ved menneskets natur.

Hvis der er noget at udsætte på denne udgivelse, kan det kun blive visse detaljer i den danske redigering. Jeg har siden genoptagelsen af seriens udgivelse i 1988 været utilfreds med Edith Månssons oversættelse, som jeg fortsat mener er for “moderne talesprogsdansk” til at eventyr-stemningen slår ordentligt igennem. De tidligste albums langt mere korrekte og indfølte oversættelse af Henning Kure og Rune T. Kidde var langt overlegen, men er siden blevet affejet af forlaget som “for højstemt”. Personligt mener jeg at elver?universets integritet derved undergraves, og det danske publikum snydes for en vigtig del af seriens ånd.

Til sidst i dette album er der desuden en portrætside (med billede) af Tylla, hvor teksten desværre handler om en anden figur, Zhantee. Minuspoint til korrekturlæseren for den fadæse, men derfor skal albummet alligevel anbefales, for det er meget få tegneserier i det hele taget der kommer op på siden af Wendy og Richard Pinis storslåede elversaga.

Anmeldt af Tue Sørensen i Himmelskibet nr.1

Dette indlæg blev udgivet i Tegneserier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.